Τον θάνατο εργαζομένου στο  251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας (ΓΝΑ) από θερμοπληξία κατά τη διάρκεια της εργασίας του την περασμένη Πέμπτη, 11 Ιουλίου, καθαρίζοντας εξωτερικούς χώρους σε συνθήκες καύσωνα, καταγγέλλουν οι διοικήσεις του Σωματείου καθαριστών-καθαριστριών Πειραιά και του Συνδικάτου καθαριστών-καθαριστριών Αττικής & περιχώρων.

Όπως σημειώνουν σε σχετική τους ανακοίνωση «πρόκειται για άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα στο βωμό της κερδοφορίας εργολάβων-δουλεμπόρων που δρουν ανενόχλητοι σε όλους τους χώρους δουλειάς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».

»Η εγκληματική πολιτική όλων των κυβερνήσεων και των εργολάβων που βλέπουν ως κόστος την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων έχει ως αποτέλεσμα να θυσιάζονται ανθρώπινες ζωές.

»Τα τελευταία χρόνια, ακόμα και μέσα στην κρίση μεγαλοεργολαβικές εταιρείες γιγαντώθηκαν, τα κέρδη τους πολλαπλασιάστηκαν, αλλά για τους εργαζόμενους οι συνθήκες εργασίας έγιναν χειρότερες.

»Επιβεβαιώνεται καθημερινά με τον πιο τραγικό τρόπο ότι η ανάπτυξη θα έρθει πάνω στα αποκαΐδια των δικαιωμάτων μας ανεξάρτητα ποιος είναι στην κυβέρνηση», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

»Τα Διοικητικά Συμβούλια των δυο σωματείων στηρίζουν την απόφαση για στάση εργασίας, αύριο, Πέμπτη, 11:00-13:00, καταγγέλλοντας τον τραγικό θάνατο του συναδέλφου τους και διεκδικώντας:

• Άμεση λήψη μέτρων υγείας και ασφάλειας που να εξασφαλίζουν να γυρίζουμε ζωντανοί και υγιείς στις οικογένειες μας.

• Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων μας.

• Άμεση υπογραφή σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με εργοδότη το ίδιο το νοσοκομείο.»