«Ο δολοφόνος γυρίζει στον τόπο του εγκλήματος» Με αυτή τη φράση θα μπορούσε να αποτυπωθεί η μοιραία κίνηση για τον 31χρονο δολοφόνο του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή ο οποίος μετά το έγκλημα επέστρεψε στη χώρα του τη Βουλγαρία ωστόσο ήρθε ξανά πριν από λίγες ημέρες στη χώρα μας και αυτή τη φορά έπεσε στα χέρια των αστυνομικών. Εκτιμάται δε πως ετοιμαζόταν να εκτελέσει νέο συμβόλαιο θανάτου.

Ο 31χρονος είχε απελαθεί από τον Καναδά το 2016 για διάφορα αδικήματα ενώ οι αστυνομικοί αναζητούν τον 33χρονο αδελφό του για την υπόθεση της δολοφονίας.

Ως προς τα ακριβή αίτια της δολοφονίας, σύμφωνα με τα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής, δεν έχουν αποσαφηνιστεί ούτε και το ποιος έδωσε την εντολή για να σκοτώσουν τον επιχειρηματία ενώ ο Γ. Μακρής φέρεται λίγες ημέρες πριν το έγκλημα να είχε εκμυστηρευτεί σε φιλικό του πρόσωπο πως είχε την αίσθηση ότι τον παρακολουθούσαν. Τα δυο αδέλφια φέρεται να είχαν έρθει στην Ελλάδα περίπου 20 ημέρες πριν την δολοφονία και είχαν παρακολουθήσει τις κινήσεις του επιχειρηματία που είχαν βάλει στο στόχαστρο.

Οι αστυνομικοί του ειδικού κλιμακίου που είχε συσταθεί της Ασφάλειας Αττικής έχοντας στα χέρια τους το βίντεο της δολοφονίας άρχισαν αμέσως έρευνες ξεκινώντας από το όχημα που φαίνεται να περνά από το σημείο. Άρχισαν σταδιακά να διαμορφώνουν ένα κύκλο υπόπτων και κατά την έρευνα διαπίστωσαν πως είχε ενοικιαστεί και πως οι ενοικιαστές (τα δυο αδέλφια) διέμεναν και σε ξενοδοχείο στη Γλυφάδα. Φτάνοντας εκεί οι υπάλληλοι τους είπαν πως στο δωμάτιο είχαν ξεχάσει επειδή έφυγαν βιαστικά προσωπικά αντικείμενα μεταξύ των οποίων ήταν και μια απόδειξη αγοράς ρούχων τα οποία φορούσε ο 31χρονος την ημέρα της ανθρωποκτονίας. Αίσθηση προκάλεσε στους αστυνομικούς το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος επέλεξε να διαμένει και την δεύτερη φορά στο ίδιο ξενοδοχείο έχοντας αγοράσει νέα ρούχα.

Για να «κρύβουν» τα ίχνη τους τα δυο αδέλφια άλλαζαν ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και ξενοδοχεία. Στη δολοφονία επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν το τέταρτο κατά σειρά αυτοκίνητο και διέμεναν στο τέταρτο κατά σειρά ξενοδοχείο.

Μαζί με τον 31χρονο προσήχθη ένα ακόμη άτομο το οποίο όπως διαπιστώθηκε δεν εμπλέκεται σε παράνομη ενέργεια και αφέθηκε ελεύθερο ενώ η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για το «βιογραφικό» του δράστη τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες ενώ ο ίδιος τήρησε κατά την ανάκριση του και απεύθυνε μόνο δυο ερωτήματα στους αστυνομικούς. Το ένα ήταν για ποιο μήνα αναφέρονται ως προς την δολοφονία και το άλλο αν είναι σίγουροι ότι είναι ο ίδιος εμπλεκόμενος. Όταν του απάντησαν καταφατικά στο δεύτερο ερώτημα δεν ανέφερε κάτι άλλο.Ειδικότερα ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής κ. Γεώργιος Κανέλλος σημείωσε κατά τη διάρκεια παρουσίασης της υπόθεσης πως «μετά από ενδελεχή και πολύμηνη έρευνα, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, το οποίο είχε συγκροτήσει ειδική προανακριτική ομάδα για την εξακρίβωση του κινήτρου της ανθρωποκτονίας, των συνθηκών τέλεσης και την ανακάλυψη των δραστών, επετεύχθη η εξιχνίαση της υπόθεσης…Μετά από αναζητήσεις, ο 31χρονος εντοπίσθηκε απογευματινές ώρες της 2-4-2019, εντός οχήματος στην περιοχή της Γλυφάδας. Μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών και κατά την προσπάθεια διαφυγής του, εμβόλισε υπηρεσιακό όχημα, ενώ και κατά την προσπάθεια δέσμευσής του αντιστάθηκε σθεναρά.»

Στη συνέχεια η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. κυρία Ιωάννα Ροτζιώκου σημείωσε ότι «βραδινές ώρες της 31-01-2018 και κατά τη στιγμή της επιβίβασής του θύματος στο αυτοκίνητό του, ο 31χρονος αλλοδαπός, τον προσέγγισε πεζός από την πλευρά του συνοδηγού και τον πυροβόλησε επανειλημμένα. Παρά την προσπάθεια του θύματος να ξεφύγει, βγαίνοντας από το αυτοκίνητο του, ο δράστης κινήθηκε γρήγορα προς το μέρος του και τον πυροβόλησε ξανά, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο σε κοντινή απόσταση και διέφυγε μαζί με τον 33χρονο αδερφό του προς άγνωστη κατεύθυνση.»

Και πρόσθεσε ότι οι δράστες είχαν αναχωρήσει από τη Σόφια Βουλγαρίας για την Αθήνα την 12-10-2018. Μάλιστα, το χρονικό διάστημα μέχρι και την τέλεση της ανθρωποκτονίας προέκυψε ότι διέμεναν σε ξενοδοχεία και οργάνωναν το σχέδιο της ανθρωποκτονίας σε βάρος του θύματος, κατοπτεύοντας τα σημεία όπου εκινείτο το θύμα και χρησιμοποιώντας διάφορα ενοικιαζόμενα οχήματα. Μετά τη διάπραξη της συγκεκριμένης εγκληματικής ενέργειας, οι δύο δράστες διέφυγαν για τη Σόφια Βουλγαρίας, την 01/11/2018.

Επιπλέον ο 31χρονος δράστης εντοπίστηκε απογευματινές ώρες της 02-04-2019 στην περιοχή της Γλυφάδας και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας για τα αδικήματα της αντίστασης, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και πλαστογραφίας. Σύμφωνα με πληροφορίες είχε περάσει στη χώρα μας πιθανόν το πρωί της ίδιας ημέρας και αν και ταξίδεψε με αυτοκίνητο επέλεξε για τις μετακινήσεις του στην Αθήνα να νοικιάσει άλλο όχημα.
Πρωινές ώρες της Τετάρτης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Στη συνέχεια η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στο 19ο Τακτικό Ανακριτικό Τμήμα, όπου εκδόθηκαν τα σχετικά εντάλματα σύλληψης.