Αστυνομία και Στρατός κατά των «Κίτρινων Γιλέκων» στο Παρίσι

Ενωσαν τις δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν το 19ο διαδοχικό Σαββατοκύριακο διαδηλώσεων εναντίον της κυβέρνησης του Εμανουέλ Μακρόν

Δυνάμεις του Γαλλικού Στρατού ενώθηκαν με την Αστυνομία σήμερα στο Παρίσι, για να αντιμετωπίσουν το 19ο διαδοχικό Σαββατοκύριακο διαδηλώσεων των Κίτρινων Γιλέκων εναντίον της κυβέρνησης του Εμανουέλ Μακρόν.

Οι Αρχές έχουν απαγορεύσει στους διαδηλωτές να συγκεντρωθούν στα Ηλύσια Πεδία, αφού καταστήματα και επιχειρήσεις λεηλατήθηκαν και υπέστησαν καταστροφές εκεί το περασμένο Σαββατοκύριακο, ενώ η κυβέρνηση έχει καλέσει τις στρατιωτικές μονάδες που διεξάγουν την αντιτρομοκρατική επιχείρηση Operation Sentinelle, για να συνδράμουν την Αστυνομία.

Θύλακες διαδηλωτών έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται σε άλλα σημεία του Παρισιού και σε άλλες μεγάλες γαλλικές πόλεις, για να συνεχίσουν σήμερα τις διαδηλώσεις που άρχισαν το Νοέμβριο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις στη φορολογία των καυσίμων.

Η κινητοποίηση έχει εξελιχθεί σε ευρύτερη αμφισβήτηση της κυβέρνησης Μακρόν, παρά το γεγονός ότι οι φόροι στα καύσιμα καταργήθηκαν.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk