• Αναζήτηση
 • Ο Διεθνής Διαγωνισμός Κρασιού Θεσσαλονίκης γίνεται 20 ετών

  Με την λήξη της προθεσμίας δήλωσης συμμετοχής (8 Φεβρουαρίου) να πλησιάζει, ο «Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Αμπελοοινικής Προέλευσης Θεσσαλονίκης 2019» αναμένεται να συγκεντρώσει και φέτος το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ο «Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Αμπελοοινικής Προέλευσης Θεσσαλονίκης 2019» θα διεξαχθεί από 19 έως 21 Φεβρουαρίου, στη Θεσσαλονίκη. Από την πρώτη διοργάνωση, το 1999, στόχος του Διαγωνισμού είναι να αναδείξει το επώνυμο Ελληνικό κρασί και απόσταγμα σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Είκοσι χρόνια μετά ο στόχος παραμένει σταθερός, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή οίνων και αποσταγμάτων από όλο τον κόσμο.

  Επιπλέον, το νέο σύστημα αξιολόγησης, το οποίο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στον περσινό Διαγωνισμό, και λειτουργεί σύμφωνα με τα Αυστραλιανά πρότυπα, έλαβε πολύ θετικές κριτικές από όλους τους εμπλεκόμενους, κριτές και οινοποιούς, καθιστώντας τον Διαγωνισμό Θεσσαλονίκης έναν από τους πιο σύγχρονους και αξιόπιστους διαγωνισμούς διεθνώς.

  25 συνολικά θα είναι φέτος οι γευσιγνώστες-κριτές του Διαγωνισμού, οι οποίοι θα χωριστούν σε 5 διαφορετικές επιτροπές (τραπέζια γευσιγνωσίας).  Σε κάθε ομάδα θα προστεθεί και ένας επιπλέον κριτής-παρατηρητής με την ιδιότητα “associate judge” (μαθητευόμενος κριτής) προκειμένου να αποκτήσει τις απαιτούμενες γνώσεις ώστε μελλοντικά να έχει αποκτήσει ειδίκευση στη διαδικασία.   Ο θεσμός αυτός δημιουργήθηκε από την περσινή διοργάνωση αφήνοντας τα πλέον θετικά αποτελέσματα.

  Όμως και στον φετινό Διαγωνισμό υπάρχει μία καινοτομία: οι πρόεδροι των 5 επιτροπών είναι κάτοχοι των υψηλότερων τίτλων εξειδίκευσης στη διαδικασία γευσιγνωσίας, εφόσον οι τέσσερις είναι Masters of Wine και ένας Master Sommelier, πιο συγκεκριμένα:

  –       Konstantin Baum (Γερμανία) – Master of Wine

  –       Emma Dawson (ΗνωμένοΒασίλειο) – Master of Wine

  –       Paul Liversedge (Ελβετία) – Master of Wine

  –       Madeleine Stenwreth (Σουηδία) – Master of Wine

  –       Stefan Neumann (ΗνωμένοΒασίλειο) – Master Sommelier

  Στο οργανωτικό μέρος συμμετέχει όλος ο κλάδος του κρασιού, με την ενεργή συμμετοχών των κλαδικών οργανώσεων (ΕΔΟΑΟ, ΣΕΟ, ΚΕΟΣΟΕ, ΣΕΑΟΠ) και όλων των περιφερειακών ενώσεων οινοπαραγωγών της χώρας στην Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού.

  Η ημερομηνία προθεσμίας δήλωσης συμμετοχής στον Διαγωνισμό είναι η Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου.

  Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού αναμένεται να ανακοινωθούν την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου, ενώ η επίσημη τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Grand Hyatt, στο πλαίσιο της έκθεσης Οινόραμα, το Σάββατο 2 Μαρτίου.

  Αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.tiwc.gr

  Γευσιγνώστης
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Στη σκιά του ηφαιστείου… Η χρυσόξανθη πλεξούδα με τη χαρακτηριστική πορτοκαλί κορδέλα του Hermes στο κάτω μέρος μπλέχτηκε ξαφνικά στις… μεταξένιες ψηφίδες του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk