• Αναζήτηση
 • Εφοδος των ειδικών δυνάμεων για ανακατάληψη πλοίου στην Αγγλία

  Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρησή της να ανακτήσει τον έλεγχο ιταλικού φορτηγού πλοίου στις εκβολές του Τάμεση, στ’ ανοιχτά της νοτιοανατολικής Αγγλίας, σημειώνοντας ότι το σκάφος είναι ασφαλές.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Σύμφωνα με τον Πολ Κυπριανού, εκπρόσωπο της πλοιοκτήτριας εταιρείας Grimaldi Group, οι ναυτικοί εντόπισαν πάνω στο σκάφος τέσσερις λαθρεπιβάτες.

  Τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν μετά το πέρας της επιχείρησης, τόνισε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι κανείς δεν τραυματίστηκε.

  Νωρίτερα, οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι τέσσερις λαθρεπιβάτες, οπλισμένοι με σιδηρολοστούς, απείλησαν το πλήρωμα του πλοίου.

  Περίπου 25 μέλη των ειδικών δυνάμεων μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στην περιοχή, σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun.

  Λαθρεπιβάτες

  Η αστυνομία είχε αναφέρει ότι δεν πιστεύει πως το επεισόδιο σχετίζεται με τρομοκρατία, ούτε πρόκειται για πειρατεία.

  Σύμφωνα με τον Πολ Κυπριανού, εκπρόσωπο της πλοιοκτήτριας εταιρείας Grimaldi Group, οι ναυτικοί εντόπισαν πάνω στο σκάφος τέσσερις λαθρεπιβάτες.

  «Το πλοίο ερχόταν από τη Νιγηρία… (Οι λαθρεπιβάτες) κατάφεραν να δραπετεύσουν από την καμπίνα και άρχισαν να απειλούν το πλήρωμα, απαιτώντας να πλεύσει το σκάφος πολύ κοντά στην ακτή… Καταλαβαίνουμε ότι ήθελαν να πηδήξουν και να φτάσουν στα βρετανικά παράλια», είπε.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Μαχητικά και ιστιοφόρα Τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη περνούσαν συνέχεια πάνω από την Ικαρία. Μια μαυροντυμένη γυναίκα με ροζιασμένο πρόσωπο και τα κατάλευκα... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk