Σεραφείμ: Πρωταρχικό ζήτημα για την παρούσα διακυβέρνηση είναι η συμφωνία των Πρεσπών

«Ασφαλώς θέλουμε καλή γειτονία, αλλά όχι επί ζημία των εθνικών μας συμφερόντων»

Πρωταρχικό ζήτημα για την παρούσα διακυβέρνηση είναι η συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

«Η κυβέρνηση θέλει παντί σθένει να περάσει η συμφωνία. Το διακηρύσσουν όλα τα επιτελικά στελέχη της, τώρα αν είναι σύμφωνη ή όχι με τα εθνικά μας συμφέροντα νομίζω ότι το αντιλαμβάνεται κάθε Έλληνας» επισήμανε ο μητροπολίτης Πειραιώς μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ασφαλώς θέλουμε καλή γειτονία, αλλά όχι επί ζημία των εθνικών μας συμφερόντων» ανέφερε, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι μιλά ως πολίτης.

«Το ζήτημα είναι τι γίνεται μετά ταύτα… δεν υποκρύπτουν τον επεκτατισμό τους οι γείτονες, και τις μακροχρόνιες βλέψεις τους» σημείωσε ο κ. Σεραφείμ, χαρακτηρίζοντας τη γλώσσα τους «Βουλγαροσερβική διάλεκτο».

Για τις δηλώσεις Αποστολάκη

Για τις δηλώσεις του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη ότι «εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε» σημείωσε ότι δεν μιλάει συχνά, και θα έχει τους λόγους του γι’ αυτή τη διατράνωση, κάτι προσπαθεί να αποτρέψει.

Αναφορικά με τις προκλήσεις της Αλβανίας σχετικά με τις περιουσίες ομογενών, επεσήμανε πως «πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας ως μοχλό πίεσης για την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου και του ευρωπαϊκού δικαίου» . Όπως ανέφερε, 200 χρόνια, η Ελλάδα περιβάλλεται από εχθρούς. «Περιβαλλόμεθα από λαούς που υπήρξαν διαχρονικά εχθρικοί προς το λαό μας, αμφισβητούσαν την εθνική μας ανεξαρτησία» είπε ακόμα, ζητώντας ομοψυχία και ενότητα.

Μιλώντας για το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως  «καταδεικνύει την αστάθεια του πολιτικού συστήματος… Εκτρέπονται τα παιδιά αυτά, που είναι δικά μας παιδιά, σε τέτοιες πράξεις με κάποιο ψευδές και κίβδηλο ιδεολόγημα» σημείωσε ο μητροπολίτης Πειραιώς.

Όσον άφορα τη συνταγματική αναθεώρηση για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας που επιδιώκει η κυβέρνηση, έκανε λόγο για καταδολίευση της «πνευματικής μας ιδιοπροσωπίας». Παραβιάζεται η θρησκευτική ελευθέρια των Ελλήνων με την επιβολή του πολιτικού όρκου, όλα αυτά καταστρατηγούνται με έναν απαράδεκτο τρόπο σχολίασε.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk