Σε ηλικία 73 ετών άφησε την τελευταία του πνοή την Δευτέρα, 1η Οκτωβρίου, ο διευθυντής χορωδίας, βαρύτονος και συγγραφέας Αντώνης Κοντογεωργίου. Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1945, σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο της πόλης θεωρητικά, πιάνο και τραγούδι φοιτώντας παράλληλα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στο R. Strauss Konservatorium, στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου ενώ παρακολούθησε επίσης μαθήματα στην Θερινή Ακαδημία Mozarteum του Σάλτσμπουργκ και στα Τμήματα Αριστούχων Τραγουδιού της Ζυρίχης.

Πολυβραβευμένος, κατά καιρούς οργάνωσε και διηύθηνε πολλές χορωδίες. Παράλληλα, δημοσίευσε πλήθος ειδικών άρθρων για τη χορωδιακή μουσική, εξέδωσε αρκετά βιβλία μεταξύ των οποίων οι πέντε τόμοι υπό τον γενικό τίτλο «Για τις χορωδίες μας», συμμετείχε σε εκατοντάδες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, συνεργάστηκε κατ΄επανάληψη με το Εθνικό Θέατρο, το Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου και κάμποσους ακόμη οργανισμούς, δίδαξε σε δραματικές σχολές ενώ ίδρυσε και διηύθηνε το συγκρότημα Pro Musica για τη διάδοση της παλαιάς μουσικής και το σολιστικό φωνητικό συγκρότημα «Οι Τραγουδιστές». Επίσης, διηύθηνε τα μεγάλα χορωδιακά σύνολα στο Millenium και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το 1977 με πρόσκληση του τότε διευθυντή του  Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΤ Μάνου Χατζιδάκι, οργάνωσε για πρώτη φορά χορωδία στην ΕΡΤ, τη χορωδία του Τρίτου Προγράμματος _ σημερινή χορωδία της ΕΡΤ_ της οποίας ήταν μόνιμος διευθυντής για 32 χρόνια. Υπήρξε από τα βασικά στελέχη του Τρίτου Προγράμματος του Μάνου Χατζιδάκι, μέλος της επιτροπής του Υπουργείου Πολιτισμού για τη χορωδιακή ανάπτυξη και επί σειρά ετών πρόεδρος της καλλιτεχνικής επιτροπής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε διευθυντής και καθηγητής Ωδείων, διευθυντής του Κέντρου Χορωδιακής πράξης του ΥΠΠΟ και πολλών ακόμη χορωδιών. Συμμετείχε σε περισσότερες από 1000 παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, συνεργάστηκε με πολλές ελληνικές και ξένες ορχήστρες καθώς επίσης και με κορυφαίους αρχιμουσικούς (Μπερνστάιν, Ρίλινγκ, Ασκενάζι, Μενουχίν, Μαζούρ, Μάρινερ). Παράλληλα, πολλοί Ελληνες συνθέτες (Αντωνίου, Κούκος, Θεοδωράκης, Μαρκόπουλος κ.α) του έχουν αφιερώσει έργα τους.