• Αναζήτηση
 • Την έκδοση δύο υπόπτων για την υπόθεση Σκριπάλ ζητά η Βρετανία

  Την έκδοση δύο ανδρών που θεωρούνται ύποπτοι ως δράστες για την επίθεση εναντίον του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του προωθεί η Βρετανία.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την έκδοση δύο ανδρών που θεωρούνται ύποπτοι ως δράστες για την επίθεση εναντίον του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του με τον νευροτοξικό παράγοντα Novitchok, προωθεί η Βρετανία.

  Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές και πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας, οι εισαγγελείς έχουν ολοκληρώσει το αίτημα έκδοσης και είναι έτοιμο για υποβολή.

  Η Βρετανία έχει κατηγορήσει τη Ρωσία ότι δηλητηρίασε τους Σκριπάλ, μια κατηγορία που η Ρωσία έχει κατ’ επανάληψη αρνηθεί.

  Το ρωσικό Σύνταγμα απαγορεύει την έκδοση ρώσων πολιτών σε άλλο κράτος, ενώ ρώσοι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να παραδώσουν τους καταζητούμενους για τη δολοφονία του Αλεξάντρ Λιτβινένκο το 2006, επικαλούμενοι το Σύνταγμα.

  Στη διάρκεια της έρευνας, εκατοντάδες Βρετανοί αστυνομικοί και μέλη των υπηρεσιών πληροφοριών κατέγραψαν και συνέθεσαν τις μετακινήσεις των δύο Ρώσων, από την είσοδό τους στη Βρετανία μέχρι την αναχώρησή τους, τονίζει ο Guardian.

  Όπως επισημαίνει η εφημερίδα Guardian, το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για σχόλιο.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk