Υπουργικό συμβούλιο ενόψει κρατικού προϋπολογισμού στην Ιταλία

Το ιταλικό υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε την Παρασκευή για να καθορίσει τις κατευθυντήριες γραμμές του επόμενου προϋπολογισμού.

Το ιταλικό υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε την Παρασκευή για να καθορίσει τις κατευθυντήριες γραμμές του επόμενου προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, θα εφαρμοστεί βαθμιαία η πρόταση της Λέγκα για μία φορολογική κλίμακα, και εκείνη των Πέντε Αστέρων για την στήριξη των ανέργων με το λεγόμενο «κοινωνικό εισόδημα».

Ο υπουργός οικονομικών, όμως, Τζοβάννι Τρία αποσαφήνισε ότι όλα θα γίνουν με σεβασμό στις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας με τις Βρυξέλλες.

Υπάρχει η πιθανότητα η μείωση της φορολογικής πίεσης να ξεκινήσει από τους ελεύθερους επαγγελματίες ενώ οι «πεντάστεροι» θέλουν να καταργηθεί η οικονομική εισφορά των οικογενειών που εγγράφουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς.

Ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρώτη αυτή «συνάντηση σχεδιασμού» του επόμενου προϋπολογισμού.

Οι σχολιαστές βέβαια τονίζουν ότι δεδομένης και της σημερινής αύξησης του σπρεντ στις 270 μονάδες, οι κινήσεις θα πρέπει να γίνουν με μεγάλη προσοχή, από την στιγμή, μάλιστα, που αναμένεται ότι βάσει των μέχρι τώρα δεσμεύσεων θα πρέπει να εξευρεθούν τουλάχιστον 20 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk