• Αναζήτηση
 • Δύο γεωτρύπανα στη Μεσόγειο και πυρηνικό σταθμό στη Θράκη προανήγγειλε ο Ερντογάν

  Τα σχέδια που θέλει να θέσει σε εφαρμογή μέσα στις 100 πρώτες ημέρες της διακυβέρνησής του εξήγγειλε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Τα σχέδια που θέλει να θέσει σε εφαρμογή μέσα στις 100 πρώτες ημέρες της διακυβέρνησής του εξήγγειλε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας αναφορές σε όλους τους κρίσιμους τομείς της πολιτικής και με ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομία, αλλά και την ενέργεια. 

  Ο τούρκος πρόεδρος στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Άγκυρα προτίθεται να ενεργοποιήσει δεύτερο ερευνητικό πλοίο με γεωτρύπανο για αναζήτηση υδρογονανθράκων, ενώ όπως επισημαίνεται στο σχετικό έγγραφο του προγράμματος του, η Τουρκία δηλώνει αποφασισμένη να προστατεύει τα δικαιώματά της στην περιοχή της Μεσογείου.
  Η συγκεκριμένη αναφορά διατηρεί τους φόβους και τις ανησυχίες για διεκδικήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

  Όπως επισημαίνεται στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι η Τουρκία θα στείλει επίσης δύο ερευνητικά σκάφη στην Μεσόγειο, ένα για μεγάλα βάθη κι ένα για μικρά, ενώ συμπλήρωσε πως σχεδιάζει να κατασκευάσει την τρίτη πυρηνική ενεργειακή μονάδα της χώρας, στην περιοχή της Θράκης.

  Ο κ. Ερντογάν στην ομιλία του για τους στόχους των 100 πρώτων ημερών διακυβέρνησης εξήγγειλε την υλοποίηση  400 έργων ιδιαίτερης σημασίας που έχουν έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα, με τα 48 να ειναι άμεσα συνδεδεμένα με την άμυνα. 

  Ο τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu υποσχέθηκε οικονομική ανάπτυξη, ενώ επανέλαβε τη θέση του ότι η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση οικονομικού πολέμου, από τον οποίο και θα βγει νικητής. 

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk