• Αναζήτηση
 • Ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς της θανατικής ποινής στην Τουρκία

  Την επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία εξετάζει ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία εξετάζει ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu.

  Συγκεκριμένα, ο τούρκος πρόεδρος σημείωσε πως θα εγκρίνει την επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία υπό την προϋπόθεση πως αυτή η απόφαση έχει προηγουμένως ψηφιστεί από την τουρκική Βουλή.

  «Γνωρίζετε ότι είμαστε πολύ ευαίσθητοι σε αυτό το ζήτημα. Αν ο νόμος εγκριθεί από το κοινοβούλιο, θα τον επικυρώσω, γιατί γνωρίζουμε τη θέση των δολοφόνων και γνωρίζουμε ότι πρέπει να πληρώσουν το τίμημα» δήλωσε ο Ερντογάν στον τηλεοπτικό σταθμό NTV .

  Σημειώνεται πως εδώ και 33 χρόνια δεν έχει επιβληθεί η εσχάτη των ποινών στην Τουρκία.

  Το θέμα της θανατικής ποινής είχε λάβει έντονες διαστάσεις το 2015 μετά τη δολοφονία της εικοσάχρονης φοιτήτριας Ετσγκετσάν Ασλάν, μια δολοφονία με πρωτοφανή αγριότητα.

  Μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου ο τούρκος πρόεδρος έχει πει κατ΄επανάληψη ότι θα ενέκρινε την επαναφορά της θανατικής ποινής σε περίπτωση που το Κοινοβούλιο εγκρίνει ένα σχετικό νομοσχέδιο, ενώ έχει αναφερθεί στο ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος για το θέμα αυτό.

  Πέρυσι, μια συζήτηση σχετικά με την επαναφορά της στην Τουρκία προκάλεσε την έντονη αντίδραση από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να τονίζει ότι η κίνηση θα θέσει τέλος στις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk