Βέλγιο: Υπό κράτηση 13 άτομα για υποψία στημένων αγώνων τένις

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς του Βελγίου γνωστοποίησαν την Τρίτη ότι οι αρχές της χώρας έθεσαν υπό κράτηση 13 άτομα σε επιδρομές που έκαναν

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς του Βελγίου γνωστοποίησαν την Τρίτη ότι οι αρχές της χώρας έθεσαν υπό κράτηση 13 άτομα σε… επιδρομές που έκαναν, στο πλαίσιο έρευνας για τις υποψίες περί «στημένων» αγώνων στις χαμηλότερες βαθμίδες του επαγγελματικού τένις.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μια εγκληματική οργάνωση με δεσμούς σε Βέλγιο και Αρμενία δωροδοκεί επαγγελματίες τενίστες από το 2014, προκειμένου να «στήνει» αγώνες, με τα μέλη της να κερδίζουν χρήματα από τα στοιχήματα. Οι εισαγγελείς τόνισαν ότι οι χειραγωγημένοι αγώνες ήταν συνήθως σε μικρότερα τουρνουά, τα οποία σπανίως καλύπτονταν τηλεοπτικά, όπως τα Futures και τα Challenger, όπου ήταν ευκολότερο για την οργάνωση να δωροδοκεί παίκτες.

Προκειμένου να φτάσουν στο αποτέλεσμα αυτής της έρευνας, οι αρχές του Βελγίου συνεργάστηκαν με αυτές της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Βουλγαρίας, της Σλοβακίας, της Ολλανδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι εισαγγελείς γνωστοποίησαν ακόμη ότι ένας δικαστής θα αποφασίσει εν ευθέτω χρόνω αν αυτοί που τέθηκαν υπό κράτηση θα συλληφθούν επίσημα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk