Οι θαυμαστές του Μπομπ Ντίλαν μπορούν τώρα να τον πιουν στο ποτήρι. Ο διάσημος τραγουδιστής αποκάλυψε ότι κυκλοφόρησε το δικό του ουίσκι με την ονομασία «Heaven’s door». Συνεργαζόμενος με την εταιρία παραγωγής ποτών Angel’s Envy, ο Ντίλαν δημιούργησε τρεις διαφορετικές εκδοχές του ουίσκι, χρησιμοποιώντας τις ποικιλίες straight rye, double barrel και Tennessee bourbon.

«Και οι δύο θέλαμε να δημιουργήσουμε μια συλλογή αμερικανικών ουίσκι που με τον δικό τους τρόπο λένε μια ιστορία», ανέφερε ο Ντίλαν σε μια δήλωση στους New York Times. «Ταξιδεύω εδώ και δεκαετίες και είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω κάποιες από τις καλύτερες γεύσεις που ο κόσμος του ουίσκι έχει να προσφέρει. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό ουίσκι», συνέχισε ο τραγουδοποιός.

Τα μπουκάλια του ποτού είναι διακοσμημένα με μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά έργα τέχνης που έχει κάνει ο Ντίλαν με σίδερο και αναπαριστούν μεγάλες πύλες. «Οι σιδερένιες πύλες που απεικονίζονται στα μπουκάλια του Heaven’s Door Whiskey δημιουργήθηκαν από τον Μπομπ Ντίλαν στο εργαστήριο επεξεργασίας μετάλλων που έχει, το Black Buffalo Ironworks και συνδυάζονται με μια σειρά αντικειμένων που τα περισυνέλλεξε σε φάρμες και μάντρες με παλιοσίδερα σε όλη την Αμερική: τα πάντα από εξοπλισμό φάρμας, παιδικά παιχνίδια, εργαλεία για την κουζίνα και αλυσίδες, τσεκούρια και τροχούς», γράφει το site του ουίσκι.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο ιδρυτής της εταιρίας Μαρκ Μπουάλα είχε την ιδέα για το ουίσκι που την μετέφερε στον Ντίλαν. Αρχικά, ο ίδιος πρότεινε να ονομαστεί η σειρά «Bootleg», μια αναφορά στις σειρές αρχείων που επιμελείται ωστόσο κατέληξαν στην τελική ονομασία μιλώντας αρκετές φορές στο τηλέφωνο.

«Ο Ντίλαν έχει αυτές τις ιδιότητες που στην πραγματικότητα δένουν καλά με το ουίσκι», είπε ο Μπουσάλα. «Έχει μεγάλη αυθεντικότητα. Είναι ένας τέλειος αμερικανός. Κάνει τα πράγμα με τον τρόπο που θέλουν αυτά να γίνουν. Νομίζω ότι αυτές είναι καλές προσθήκες για ένα σούπερ premium ουίσκι επίσης».

Το Heaven’s Door θα κυκλοφορήσει του χρόνου και μια συλλεκτική έκδοση «Bootleg series» ουίσκι, που θα κλείνονται σε κεραμικά μπουκάλια διακοσμημένα με πίνακες ζωγραφικής του τραγουδιστή από λάδι και νερομπογιές. Παράλληλα, ετοιμάζεται κι ένα οινοπνευματοποιεί στο Νάσβιλ που αναμένεται ν’ ανοίξει τις πόρτες του μέσα στο 2019.

«Σκοπός μας είναι να επεκτείνουν την συλλογή με νέες εκφράσεις του Heaven’s door σαν μια περιοδεία που δεν τελειώνει ποτέ. Και διατηρούμε την αποστολή μας να συνεργαστούμε με οινοπνευματοποιούς σε όλη τη χώρα σε διαρκή βάση. Έχουμε κάποιες συναρπαστικές συνεργασίες στα σκαριά», αναγράφεται στο site του ουίσκι.

Τα πρώτα δείγματα του ουίσκι είναι διαθέσιμα μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας του Heaven’s door αλλά και σε επιλεγμένες κάβες στην αμερικανική επικράτεια.