Σε κώμα με «σοβαρή εγκεφαλική βλάβη» νοσηλεύεται, όπως αναφέρουν μέλη της οικογένειας στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο 53χρονος Ιρλανδός Σιν Κοξ, που τραυματίστηκε σοβαρά σε επεισόδια, που έγιναν πριν από τον αγώνα στο Ανφιλντ, ανάμεσα σε οπαδούς της Λίβερπουλ και της Ρόμα. Η σύζυγός του, σύμφωνα με άλλους συγγενείς που έχουν μιλήσει στην Mirror και το Liverpool Echo, έχει ζητήσει «αν δεν είναι σκόπιμο να τον αφήσουμε να φύγει».

Δύο οπαδοί της Ρόμα, 25 και 26 ετών έχουν συλληφθεί με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας.

Όπως αναφέρει η βρετανική αστυνομία, μπροστά από το Albert Pub, το «σπίτι» των φιλάθλων του Λίβερπουλ., περίπου ογδόντα φανατικοί φίλοι της Ρόμα με κουκούλα και οπλισμένοι με ιμάντες και σφυριά, επιτέθηκαν εναντίον φίλων της Λίβερπουλ. Οι δύο Ιταλοί εντοπίστηκαν το βράδυ, ενώ συνολικά, εννέα οπαδοί (πέντε Ιταλοί και τέσσερις Βρετανοί) συνελήφθησαν μετά από τα επεισόδια, όπου τραυματίστηκε σοβαρά ο Ιρλανδός φίλος της Λίβερπουλ, παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Η σύζυγός του Μαρτίνα έφτασε με αεροπλάνο από την, Ιρλανδία, , ενώ τα παιδιά μένουν στο σπίτι περιμένοντας νέα.

Όπως είναι γνωστό το περιστατικό καταδίκασε χθες με ανακοίνωσή της η Ρόμα: «Η Ρόμα καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ανάρμοστη συμπεριφορά μιας μικρής ομάδας οπαδών, οι οποίοι είχαν εμπλακεί στις συγκρούσεις με τους φιλάθλους της Λίβερπουλ, πριν από τον χθεσινό αγώνα, έχοντας προκαλέσει ντροπή στον σύλλογο και στη συντριπτική πλειοψηφία των Ρωμαίων φιλάθλων που είχαν υποδειγματική συμπεριφορά στο Anfield. Δεν υπάρχει χώρος για μια τέτοια άθλια συμπεριφορά στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Ο σύλλογος έχει προσφέρει τη συνεργασία του στην Λίβερπουλ, την UEFA και τις αρχές. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι για τον φίλαθλο που βρίσκεται στο νοσοκομείο του Λίβερπουλ και στην οικογένειά του».

Η προσοχή τώρα εστιάζεται στην ρεβάνς, που έχει προγραμματιστεί για τις 2 Μαΐου στη Ρώμη.