Τους φόβους του για την χρήση του VAR στο Μουντιάλ της Ρωσίας, εξέφρασε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Gazzeta dello Sport, ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντρερ Τσεφερίν.

«Φοβάμαι για το Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου θα έχουμε διαιτητές που δεν έχουν κάνει ποτέ χρήση του VAR. Ελπίζω ότι δεν θα συμβούν σκάνδαλα και προβλήματα. Αλλά είναι ένα μοναδικό τουρνουά. Ακόμα και η Premier League ανέβαλε την χρήση του, και το Champions League είναι διαφορετικό. Το Champions League είναι σαν μια Ferrari ή μια Porsche: δεν μπορείς να το οδηγήσεις αμέσως, χρειάζεται εκπαίδευση, και όλοι να καταλάβουν πως λειτουργεί. Το VAR θα το έχουμε μία ημέρα στο Champions League, αλλά δεν υπάρχει καμία βιασύνη», είπε ο Σλοβένος πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

«Το ποδόσφαιρο ήταν όμορφο μέχρι σήμερα, έτσι δεν είναι; Μπορώ να σκεφτώ ότι κάποιος θέλει να καυχηθεί ότι θα είναι ο πρώτος, να μείνει στην ιστορία. Αλλά δεν με νοιάζει τι μου λένε. Ρεαλιστικά στο Champions League αλλά και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το περιμένουμε τη σεζόν 2019-2020. Στην Ευρώπη, το επίπεδο είναι πολύ υψηλό, όμως έπειτα μπορούν να υπάρχουν φορές εξαιρετικές αλλά και άλλες όχι.

Αλλά το πραγματικό θέμα είναι ότι τώρα την φάση την βλέπεις από επτά γωνίες, όχι ότι οι διαιτητές είναι λιγότερο καλοί από ό,τι πριν. Εν τω μεταξύ, δεν είναι όλα σαφές για τους φιλάθλους και τους διαιτητές. Έπειτα είδα κάποιες κωμικές καταστάσεις στη Γερμανία, FA Cup, ακόμη και την Ιταλία. Για τους κορυφαίους των κορυφαίων του αθλήματος θέλουμε τους κορυφαίους κανόνες.

Δεν μπορούμε να παγιδευτούμε στον λαϊκισμό, πρέπει να λύσουμε προβλήματα, να μην ευχαριστήσουμε κάποιον», πρόσθεσε ο Τσεφερίν, που στην συνέχεια αναφέρθηκε για τον αποκλεισμό της Ιταλίας από το Μουντιάλ της Ρωσίας.
«Μπορεί να είναι ένα σωτήριο σοκ, πάρτε το έτσι. Ίσως να φτάνατε στα ημιτελικά, είστε ικανοί, και τότε να φανταζόσαστε ότι όλα τα προβλήματα ξεπεράστηκαν.

Δεν είναι έτσι. Η κυβέρνηση πρέπει να βοηθήσει το ποδόσφαιρο, οι σύλλογοι δεν μπορούν να κάνουν μόνοι τους τα στάδια. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση που σας έδωσε η Ρωσία το 2018», τόνισε, ενώ για το Champions League σημείωσε:

«Μέχρι το 2024 δεν θα αλλάξει πολύ, ακόμα και τα επόμενα τρία χρόνια, 2021-2024, θα είναι όπως με την μορφή που έχει ξεκινήσει. Στη συνέχεια θα δούμε. Ξεκινήσαμε στρατηγικές συζητήσεις μεταξύ όλων για το μέλλον του ποδοσφαίρου, όχι μόνο στο τουρνουά.

Φυσικά πάντα πρέπει να έχουν το όνειρο της συμμετοχής και έτσι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε μία Superleague, πρέπει απλώς να το κάνουμε πιο ενδιαφέρον. Χρειαζόμαστε νέα μέτρα, και να συμμετέχουν όλοι, οι παίκτες επίσης πάρα πολύ. Εν τω μεταξύ, πρέπει να υπάρξει περιορισμός ή απαγόρευση στους δανεικούς. Όμως δεν μπορεί αυτό να συμβεί στην Ιταλία, όπου δεν υπάρχουν δεύτερες ομάδες.

Το ανώτατο όριο μισθών έχει κάποια νομικά προβλήματα, αλλά ο φόρος πολυτελείας θα ήταν εφικτός, όλοι πρέπει να συμφωνήσουμε, αλλά ακόμη και οι μεγάλοι σύλλογοι θέλουν αυτά τα μέτρα. Εμείς δεν θέλουμε να σκοτώσουμε κανέναν, ούτε να αποκλείσουμε. Θα κάνουμε τα πάντα για να τους βοηθήσουμε, όλους, δεν είμαστε αστυνομία, αλλά υπάρχουν κανόνες που θα τηρηθούν».