Την εφαρμογή της αρχής της αναλογικότητας και την εξαφάνιση την αφαίρεσης των τριών βαθμών που είχαν επιβληθεί στον Ολυμπιακό, για τα επεισόδια μετά το τέλος του αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕΚ, ζήτησαν από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, οι δικηγόροι των «ερυθρόλευκων» Βασίλης Δημακόπουλος και Αργύρης Λίβας, στην εκδίκαση της προσφυγής, που συζητήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο προβληματισμός μάλιστα, του Αργύρη Λίβα έβγαλε στη… σέντρα την ΕΠΟ της εξυγίανσης του Βαγγέλη Γραμμένου για τον… κακογραμμένο πειθαρχικό κώδικα που υποτίθεται ότι εναρμονίστηκε με αυτόν της FIFA το προηγούμενο καλοκαίρι.

«Θέλω να εκφράσω έναν προβληματισμό. Προκύπτει από την έκθεση του παρατηρητή ότι η οργάνωση του αγώνα ήταν άψογη και υπήρχε πάρα πολύ καλή συνεργασία με όλους τους παράγοντες του αγώνα. Αυτό τοι αναγράφει ο παρατηρητής στην αναλυτική του έκθεση. Το ίδιο προκύπτει και από όλες τις υπόλοιπες εκθέσεις. Αποδεικνύεται σαφέστατα ότι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, όταν οι συγκεκριμένοι φίλαθλοι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο απλά για να διαμαρτυρηθούν προς τους ποδοσφαιριστές μας, κράτησαν την δέουσα στάση, απέναντι και στους αξιωματούχους του αγώνα και στην αντίπαλη ομάδα» τόνισε ο Αργύρης Λίβας.

Ο δικηγόρος του Ολυμπιακού πρόσθεσε… «Ο προβληματισμός μου είναι ο εξής. Αφαίρεση τριών βαθμών για μία ομάδα που τήρησε όλα τα μέτρα τάξης που είχαν συμφωνηθεί στη σύσκεψη που είχε προηγηθεί με την αστυνομία και τους υπόλοιπους φορείς του αγώνα, που είχαν άψογη στάση κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά και του συγκεκριμένου περιστατικού. Σε διαφορετική περίπτωση, που δεν τηρούσαμε κανένα μέτρο ασφάλειας, που η στάση μας δεν ήταν η επιβεβλημένη, που είχαμε αδιαφορήσει στις ενέργειες που έκαναν οι συγκεκριμένοι φίλαθλοι, θα ήταν πάλι -3; Μόνο και μόνο από αυτό προκύπτει σαφέστατα ότι πρέπει να εφαρμοστεί η αρχή της αναλογικότητας».

Στο ίδιο μήκος, ήταν και η γραμμή που ακολούθησε ο Βασίλης Δημακόπουλος. «Η βλάβη που προκαλείται από την κύρωση είναι δυσανάλογα μεγάλη προς το αγαθό που επιχειρείται να υπερασπιστεί. Οι κυρώσεις των δύο αγωνιστικών και του προστίμου είναι αρκετές για να πραγματωθεί το αποτέλεσμα που ο νομοθέτης προτείνει. Η αφαίρεση των τριών βαθμών θεωρώ ότι παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας και ζητάμε να μην επιβληθεί» είπε ο έμπειρος νομικός.