• Αναζήτηση
 • Παναθηναϊκός: «Άμεσα η εξόφληση των δόσεων»

  Σε τραγική κατάσταση ο Παναθηναϊκός, ο οποίος κινδυνεύει με νέα -και μάλιστα τριπλή- «καμπάνα» από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Σε εξέλιξη Δ.Σ. της ΠΑΕ, να δουν τι μπορούν να κάνουν για σώσουν την κατάσταση έστω και στο παρά πέντε…

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στην άμεση εξόφληση των Μίκαελ Εσιέν, Σεμπάστιαν Λέτο και Χοσέ Τοτσέ θα προχωρήσει ο Παναθηναϊκός, όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ το απόγευμα της Δευτέρας (16/04). Το πρωί της ίδιας ημέρας το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ επέβαλε την ποινή αφαίρεσης 6 βαθμών για τις υποθέσεις των δύο πρώτων, ενώ παράλληλα ενεργοποίησε και αυτή της αφαίρεσης άλλων τριών για την περίπτωση του Ισπανού επιθετικού.

  Στο κείμενο που εξέδωσαν οι «πράσινοι» αναφέρουν ότι θα καταβληθούν άμεσα τα χρήματα στους τρεις πρώην παίκτες της ομάδας, έτσι ώστε να της επιστραφούν οι βαθμοί. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενημερώθηκε για τις αποφάσεις του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ για τις οφειλές που αντιστοιχούν σε δόσεις βάση των διακανονισμών που έχουν γίνει με Λέτο και Εσιέν και εξόφληση του Τοτσέ. Άμεσα προχωρά σε εξόφληση των δόσεων τους προκειμένου να γίνει άρση της ποινής».

  Θα πρέπει να αναφερθεί ότι στον Τοτσέ υπολείπεται μία δόση και συγκεκριμένα το ποσό των 19.000 ευρώ για την πλήρη εξόφλησή του, στον Λέτο οφείλονται 50.000 ευρώ (δόση που αφορά την πρώτη σεζόν της επιστροφής του), ενώ στον Εσιέν το συνολικό όφελος εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλο, ωστόσο και αυτή η δόση δεν ξεπερνά τις 50.000 ευρώ.

  Αφαίρεση 9 βαθμών στον Παναθηναϊκό – Άμεσος ο κίνδυνος υποβιβασμού

  Σε τραγική κατάσταση ο Παναθηναϊκός, ο οποίος κινδυνεύει με νέα -και μάλιστα τριπλή- «καμπάνα» από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ. Σε εξέλιξη Δ.Σ. της ΠΑΕ, να δουν τι μπορούν να κάνουν για σώσουν την κατάσταση έστω και στο παρά πέντε…

  Το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο έκανε δεκτές τις αιτήσεις των Σεμπαστιάν Λέτο, Τοτσέ και Μικαέλ Εσιέν και επέβαλε ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών στους «πράσινους» για κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις, ήτοι εννέα βαθμών στο σύνολο.

  Μάλιστα στην περίπτωση του Λέτο, ο Παναθηναϊκός έχει εξοφλήσει μέρος της οφειλής, αλλά απομένει ένα ποσό περίπου πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.075 για την ακρίβεια), το οποίο θα πρέπει να εξοφληθεί εντός τριών εργάσιμων ημερών. Η ίδια προθεσμία ισχύει και για την πλήρη εξόφληση των Τοτσέ και Εσιέν.

  Η ποινή επικυρώνεται μετά από τρεις μέρες, όμως οι «πράσινοι» θα μπορούν να πάρουν πίσω τους βαθμούς αν καταβάλουν τα χρήματα εντός πέντε ημερών, μετά το πρώτο επίσημο παιχνίδι της ομάδας από την ποινή.

  Αφού το «τριφύλλι» αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο την Κυριακή, θα έχει περιθώριο να πληρώσει μέχρι την Παρασκευή 27 Απριλίου για να του επιστραφούν οι βαθμοί.

  Μέχρι στιγμής ο Παναθηναϊκός έχει τιμωρηθεί τέσσερις φορές με αφαίρεση τριών βαθμών (για τις οφειλές σε Βέμερ, Λέτο, Τοτσέ και Εσιέν) και αν στις 27 Απριλίου δεν έχει εξοφλήσει δύο από τους τέσσερις θα υποβιβαστεί από την Σούπερ Λίγκα.

  Μάλιστα η υπόθεση γίνεται πιο δύσκολη, μιας και στην περίπτωση του Βέμερ, στον οποίο μέχρι στιγμής, δεν έχουν δοθεί χρήματα και το πρώτο επίσημο ματς ήταν της Κυριακής με τον Ατρόμητο, ο Παναθηναϊκός έχει διορία να εξοφλήσει τον Γερμανό μέχρι τις 20 του μήνα για να του επιστραφούν οι τρεις βαθμοί.

  Αθλητισμός