Οριστική φαίνεται να είναι η ρήξη του Παναθηναϊκού με την Ευρωλίγκα, αφού ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος διαφώνησε με τον Τζόρντι Μπερτομέου και το καλοκαίρι οι «πράσινοι», όπως όλα δείχνουν θα αποχωρήσουν από τη διοργάνωση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Μπερτομέου αρνήθηκε να θέσει σε ψηφοφορία τα διάφορα ζητήματα που έθεσε ο κ. Γιαννακόπουλος και αφορούσαν τη διαιτησία, τα έσοδα, καθώς και τα τηλεοπτικά δικαιώματα.
Μάλιστα ο γενικός διευθυντής της Ευρωλίγκα βρήκε υποστήριξη από πολλές ομάδες που ανήκουν στο γκρουπ των μετόχων, απορρίπτοντας ουσιαστικά το αίτημα του.
Μετά από αυτή την εξέλιξη στο «τριφύλλι» θεωρούν παράλογη την παραπάνω απόφαση κάνοντας παράλληλα σαφές πως δεν συμφωνούν, ενώ επιφυλάχθηκαν για περαιτέρω κινήσεις το καλοκαίρι αφού θα έχει ολοκληρωθεί η σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός έθεσε θέμα Μπερτομέου – Εκλογές το καλοκαίρι

Αποτυχημένη χαρακτήρισε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τη θητεία του Τζόρντι Μπερτομέου στην θέση του εκτελεστικού διευθυντή της Euroleague κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των μετόχων που άρχισε σήμερα (12/4) στην Μαδρίτη.

Στην σύσκεψη συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των 11 ομάδων που έχουν εγγυημένο συμβόλαιο με τη διοργάνωση (συμπεριλαμβανομένων του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού), με τον «ισχυρό άνδρα» των «πρασίνων» να χαρακτηρίζει αποτυχημένο τόσο τον τομέα της διοίκησης όσο και αυτόν της διαχείρισης από πλευράς Μπερτομέου. Μάλιστα η πρόταση για εκλογές το καλοκαίρι έγινε αποδεκτή από τον εκτελεστικό διευθυντή της Euroleague.

Ο κ. Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε και στο θέμα της τιμωρίας του από την Euroleague για σχόλιό του στο Instagram, αλλά και στο ζήτημα των εσόδων από τη διοργάνωση, τα οποία σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, υπολείπονται αρκετά από τη συνολική επένδυση των ομάδων που συμμετέχουν.