Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν δέχτηκε στο 93ο λεπτό την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή, Μάικλ Όλιβερ, έπειτα από έντονες διαμαρτυρίες για το πέναλτι που υποδείχθηκε υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα παρουσιάστηκε εξοργισμένος αναφέροντας πως«ο διαιτητής δεν αξίζει να μείνει σε αυτά τα επίπεδα, την επόμενη φορά πρέπει να πάει στην εξέδρα και να τρώει πατατάκια» , ωστόσο τόνισε πως η «Βασίλισσα» άξιζε την πρόκριση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:«Ήταν σίγουρα μια αμφίβολη φάση στο 93’ , ενώ σε εμάς δεν δόθηκε ένα πέναλτι στο 95’. Ένας διαιτητής επιπέδου, δεν σπάει το όνειρο μιας ομάδας που έχει δώσει τα πάντα στο γήπεδο για 90 λεπτά. Ήθελε να είναι ο πρωταγωνιστής.

Ένας διαιτητής που έχει συναισθήματα δεν μπορεί να σφυρίξει πέναλτι μία αμφίβολη φάση, μετά από έναν τέτοιον αγώνα, όπως ότι αν στη θέση της καρδιάς έχει ένα κάδο απορριμμάτων. Αν δεν έχεις την προσωπικότητα να μείνεις σε αυτά τα επίπεδα, τότε πηγαίνεις στις εξέδρες μαζί με την οικογένειά σου, αγοράζεις πατατάκια και απολαμβάνεις την παράσταση», πρόσθεσε.

«Και μετά δεν είσαι ένας άνθρωπος, αυτά τα πράγματα τα κάνουν ζώα, όχι οι άνθρωποι. Αυτό ο διαιτητής έχει την ευαισθησία ενός σκουπιδοτενεκέ. Θα πρέπει να κατανοήσει την καταστροφή που έκανε. Στη συνέχεια, η Ρεάλ άξιζε.. για να περάσει, ήταν πιο δυνατά από εμάς, μακάρι να κερδίσουν το Champions League και για μένα ήταν τιμή να παίζω εναντίον τους, αλλά αξίζαμε να πάμε στην παράταση. Δεν αξίζαμε να αποκλειστούμε έτσι».

Αγκαλιά με τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο διέκοψε τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν κατά τη διάρκεια δηλώσεων του Ιταλού για να τον αγκαλιάσει και να τον αποχαιρετήσει με ένα φιλί, μετά το τέλος του παιχνιδιού ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους

Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος τον σκούντηξε στο μπράτσο για να τον χαιρετήσει και ο Ιταλός γύρισε και τον αγκάλιασε. Οι δυο τους αντάλλαξαν δύο κουβέντες, από τις οποίες ξεχώρισαν μερικά «ciao».