Προσγειωμένος στη σκληρή για την ομάδα του πραγματικότητα εμφανίστηκε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Fernando Alonso μετά τον τερματισμό του στην έβδομη θέση του δεύτερου GP της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Παρά το γεγονός ότι ήταν η πρώτη φορά μετά το 2014 που οι McLaren εμφανίσθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα μέσα στην βαθμολογούμενη δεκάδα, ο Ισπανός κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον παρά την διαφαινόμενη πρόοδο.

«Όταν είδα το μονοθέσιο του Hamilton στους καθρέφτες μου αναρωτήθηκα για την θέση που βρίσκομαι αλλά σκέφτηκα ότι δεν μπορεί τα πράγματα να πηγαίνουν άσχημα αν έχεις τον Hamilton πίσω σου. Ωστόσο χρειαζόμασταν περισσότερη ταχύτητα στον αγώνα για να περάσουμε τον Hulkenberg (6ος στο Μπαχρέιν) και να επιτεθούμε στη Haas του Magnussen (5ος στην κατάταξη) δήλωσε μεταξύ άλλων ο F. Alonso που τερμάτισε έβδομος, μπροστά από τον team-mate του Stoffel Vandoorne.

“Ηταν ένα πολύ δύσκολο σαββατοκύριακο για εμάς. Σώσαμε την παρτίδα την τελευταία στιγμή με τα δύο μονοθέσια μέσα στους βαθμούς κάτι που είναι θετικό για την ομάδα. Ωστόσο γνωρίζουμε ότι πρέπει να βελτιωθούμε διότι το σημερινό (σ.σ.: της Κυριακής 8 Απριλίου) αποτέλεσμα ήταν αποτέλεσμα συμπτώσεων» επεσήμανε ο Ισπανός ο οποίος αντιλαμβάνεται πόσο διαφορετικό θα ήταν το αποτέλεσμα αν δεν είχαν εγκαταλείψει ο K. Raikkonen και οι δύο οδηγοί της Red Bull, Daniel Ricciardo και Max Verstappen.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο F. Alonso, ο οποίος εντοπίζει τα προβλήματα της ομάδας του κυρίως στην διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών με αποτέλεσμα να ξεκινά από το βάθος του grid, έχει ήδη συγκεντρώσει 16 βαθμούς στα δύο πρώτα GP του 2018, όταν το 2017 αποκόμισε συνολικά 17 βαθμούς σε όλο το πρωτάθλημα.