ΕΛΠΕ: Συμφωνία των μέτοχων για πώληση ποσοστού μετοχικού κεφαλαίου

Οι δύο βασικοί μέτοχοι της «Ελληνικά Πετρέλαια», υπέγραψαν στις 3 Απριλίου 2018 Μνημόνιο Κατανόησης (Memorandum of Understanding) για την από κοινού πώληση ποσοστού τουλάχιστον 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας μέσω ανοιχτή διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας.

Οι δύο βασικοί μέτοχοι της «Ελληνικά Πετρέλαια», η PANEUROPEAN OIL AND INDUSTRIAL HOLDINGS S.A (POIH) του ομίλου Λάτση και το ΤΑΙΠΕΔ ενημέρωσαν την εταιρεία ότι υπέγραψαν στις 3 Απριλίου 2018 Μνημόνιο Κατανόησης (Memorandum of Understanding) για την από κοινού πώληση ποσοστού τουλάχιστον 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας μέσω ανοιχτή διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας.
Σημειώνεται ότι εκ του προαναφερθέντος ελάχιστου προς πώληση ποσοστού, 20% αντιστοιχεί σε συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ και 30,1% σε συμμετοχή της ΡΟΙΗ στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. Έτσι, και οι δύο μέτοχοι μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού πώλησης θα ελέγχουν στα ΕΛΠΕ από 15% έκαστος.
Η σχετική πρόσκληση για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους υποψήφιους επενδυτές πρόκειται να αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΤΑΙΠΕΔ.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk