Η Ρίβερ Πλέιτ ξεκαθάρισε ότι θα συνεργαστεί σε κάθε έρευνα, σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι παίκτες από τις ομάδες Νέων είχαν γνωρίσει σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση κατά το παρελθόν.

Ο δικηγόρος Αντρές Μπονιτσάλτσι, μέλος οργάνωσης που αντιμετωπίζει περιπτώσεις θυμάτων βιασμού, δήλωσε ότι ένας πρώην γιατρός της ομάδας είχε αποκαλύψει ότι δύο αγόρια είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά ενώ ζούσαν στις εγκαταστάσεις του συλλόγου, όπως επίσης και ένα κορίτσι που έπαιζε βόλεϊ.

«Οι κακοποιήσεις που είπε ο γιατρός πραγματοποιήθηκαν μέσα στις εγκαταστάσεις του συλλόγου», δήλωσε ο δικηγόρος στους δημοσιογράφους.

Η Ρίβερ Πλέιτ ανακοίνωσε ότι θα παρέχει στους ανακριτές «όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της για να βοηθήσουν στην διαλεύκανση της κατάστασης».

Η έκθεση διευρύνει το σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης που έσπασε τον περασμένο μήνα, όταν ένας ψυχολόγος της Ιντεπεντιέντε, δήλωσε ότι δύο παίκτες ηλικίας 15 και 16 ετών του αποκάλυψαν ότι αυτοί και άλλοι νέοι αναγκάστηκαν να οδηγηθούν στην πορνεία. Εγινε λόγος για ένα υποτιθέμενο οργανωμένο σύστημα σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης από έναν πρώην παίκτη και έναν διαιτητή.

Εισαγγελέας του Μπουένος Άιρες άρχισε έρευνα στο σύλλογο, μετά από λίγες μέρες η έρευνα διευρύνθηκε, λέγοντας ότι πίστευε πως η κατάχρηση ήταν πιο διαδεδομένη.

«Δεν είμαστε σίγουροι ότι αυτό σχετίζεται με το άλλο δίκτυο», δήλωσε τη Δευτέρα ο Μπονιτσάλτσι. «Καταλαβαίνουμε ότι θα μπορούσε να είναι το ίδιο πράγμα, αλλά δεν το γνωρίζουμε».

Η Ρίβερ Πλέιτ είναι ένας από τους δύο μεγαλύτερους συλλόγους στο Μπουένος Άιρες και την φανέλα της φόρεσαν στο παρελθόν παίκτες όπως ο Εντσο Φραντσέσκολι, Ντανιέλ Πασαρέλα Αλφρέδο ντι Στέφανο.

Η Ιντεπεντιέντε είναι μία από τις πιο επιτυχημένες ποδοσφαιρικές ομάδες της Αργεντινής, έχοντας κατακτήσει επτά φορές το Copa Libertadores, που είναι «ισοδύναμο» με το Champions League της Ευρώπης.