Η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό… ξημέρωσε, όπως δεσμεύτηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης λίγες ώρες πριν κατά την παρουσία του στο Ρέντη. Οφόε και Σεμπά τέθηκαν ήδη εκτός ομάδας και όπως τόνιζαν από το μεγάλο λιμάνι θα «υπάρχει και συνέχεια»

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης άλλωστε ξεκαθάρισε πως όλοι όσοι αδιαφορούν για τον Ολυμπιακό δεν έχουν θέση στην ομάδα. Μπορεί λοιπόν να απομένουν τέσσερις αγωνιστικές για το φινάλε της φετινής σεζόν όμως η «σκούπα» στο ρόστερ του Ολυμπιακού ξεκίνησε για τα καλά!

Ο ισχυρός άνδρας της Πειραϊκής ΠΑΕ είναι αποφασισμένος να κάνει πράξη ότι ακριβώς είπε στο Ρέντη στους ερυθρόλευκους δείχνοντας άμεσα τον δρόμο της εξόδου σε όλους όσους δεν σεβάστηκαν τον σύλλογο. Δεν σεβάστηκαν τις άριστες συνθήκες με τις οποίες εργάζονταν στον Πειραιά, τα παχυλά συμβόλαια τους και την στήριξη που είχαν απο την διοίκηση όλο αυτό το διάστημα.

Ο Μαρινάκης στην ομιλία του στο Ρέντη έδειξε ξεκάθαρα πως δεν πρόκειται να υπολογίσει τίποτα εν όψει της νέας προσπάθειας που άρχισε ήδη για να δημιουργήσει τον Ολυμπιακό που ονειρεύεται. Είπε άλλωστε πως ο Ολυμπιακός θα πορευτεί μέχρι το τέλος, σε αυτά τα τέσσερα ματς που απομένουν με την Κ20 και λίγους απο τους παίκτες της πρώτης ομάδας, μέσα στους οποίους δεν θα είναι ούτε ο Οφόε αλλά ούτε ο Σεμπά.

Τόσο ο Οφόε όσο και ο Σεμπά στο διάστημα της φετινής σεζόν έδωσαν δικαιώματα και παρότι τους δόθηκε συγχωροχάρτι η στάση τους παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αδιάφορη.

Ο Σεμπά που μάλιστα διανύει την τρίτη του χρονιά στον Ολυμπιακό (και τελευταία πλέον) είχε αποχωρήσει από το γήπεδο στο ημίχρονο του αγώνα με την Γιουβέντους αντιδρώντας στην αλλαγή που έγινε ενώ και ο Βέλγος μέσος μετά το δυναμικό ξεκίνημα έως και το ματς του πρώτου γύρου με την ΑΕΚ, άρχισε να δείχνει τα πρώτα δείγματα απειθαρχίας με την απόδοση του συνάμα να έχει κατακόρυφη πτώση.

Τον Ιανουάριο ο Οφόε έθεσε θέμα αποχώρησης ενώ αφού τελικά παρέμεινε ήταν στα περισσότερα παιχνίδια «σκια» του εαυτού του παίζοντας σαν να κάνει… χάρη στον Ολυμπιακό.

Όπως τονίσαμε παραπάνω οι Οφόε και Σεμπά είναι απλά η αρχή στο ξεκαθάρισμα που ξεκίνησε για τα καλά στον Ολυμπιακό. Σειρά θα πάρουν άμεσα και άλλοι ερυθρόλευκοι που βρίσκονται στους παίκτες της πρώτης γραμμής την ώρα βεβαίως που το πλάνο για την δημιουργία του νέου ισχυρού Ολυμπιακού εξελίσσεται ταυτόχρονα.