Ο Πικάσο για πρώτη φορά στην Πινακοθήκη Τέιτ

Έργα που σημάδεψαν τη ζωή του Πάμπλο Πικάσο και την εξέλιξη της μοντέρνας, σύγχρονης τέχνης συγκεντρώθηκαν για μια μοναδική έκθεση στο Λονδίνο.

Έργα που σημάδεψαν τη ζωή του Πάμπλο Πικάσο και την εξέλιξη της μοντέρνας, σύγχρονης τέχνης συγκεντρώθηκαν για μια μοναδική έκθεση στο Λονδίνο.

Η Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης Τέιτ κατόπιν συνεργασίας με το Μουσείο Πικάσο στο Παρίσι, εκθέτει έργα από μια περίοδο κατά την οποία η καλλιτεχνική ανησυχία του ζωγράφου βρισκόταν στα ύψη. Αναφερόμαστε στο 1932, χρονιά κατά την οποία ο ζωγράφος βίωσε την αγάπη, τη φήμη και την τραγωδία όπως μαρτυρά και ο τίτλος της έκθεσης, «Picasso 1932: Love, Fame, Tragedy».

Ο Πικάσο ήταν παντρεμένος με τη Ρωσίδα χορεύτρια, Όλγα Κοκλόβα, την οποία απάτησε με τη νεαρή ερωμένη του, Μαρί-Τερέζ Βαλτέρ. Η νεαρή κοπέλα αποτέλεσε μάλιστα και μούσα του, την οποία συναντάμε σε αρκετά έργα του, όπως είναι το «Κορίτσι στον καθρέφτη.

Αυτόν και πολλούς ακόμη πίνακες του απολαμβάνουν οι επισκέπτες της πινακοθήκης. Κάποιοι μάλιστα εκτίθενται για πρώτη φορά, όπως για παράδειγμα ο πίνακας «Το Όνειρο».

Τα έργα είναι οργανωμένα στο χώρο της έκθεσης ανά μήνα, εξηγώντας παράλληλα την περίοδο άνθησης που γνώριζε τότε η τέχνη του Πικάσο. Πολλοί πίνακες προέρχονται και από ιδιώτες, οι οποίοι τους έχουν στην κατοχή τους κατόπιν δημοπρασίας πληρώνοντας αρκετά εκατομμύρια, προκειμένου να τα προσθέσουν στη συλλογή τους

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ο πίνακας που «γέρνει» Ο Γκαλάτσι-Γκαλάτσι φρόντισε να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη γύρω από τα νέα, υπερσύγχρονα συστήματα που κρατούν ανέπαφα τα έργα τέχνης,... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk