• Αναζήτηση
 • Η ιστορία των ABBA ξεδιπλώνεται στο Λονδίνο

  Οι λάτρεις της σουηδικής ποπ μπάντας, ονόματι ABBA μπορούν να απολαύσουν μια έκθεση αφιερωμένη αποκλειστικά σ’ αυτούς και στο Southbank Centre του Λονδίνου.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Οι λάτρεις της σουηδικής ποπ μπάντας, ονόματι ABBA μπορούν να απολαύσουν μια έκθεση αφιερωμένη αποκλειστικά σ’ αυτούς και στο Southbank Centre του Λονδίνου, εκτός από το μουσείο ABBA που βρίσκεται στη Στοκχόλμη. Η έκθεση «Abba: Super Troupers» σηματοδοτεί την έναρξη ενός μουσικού ταξιδιού στη ζωή της σουηδικής μπάντας που ξεσήκωσε τα πλήθη με τους ντίσκο ρυθμούς της, αλλά και με τις επιτυχίες της.

  Μέσα σε εννιά δωμάτια ξεδιπλώνεται μια μονόωρη περιήγηση σε διάφορες πτυχές της ζωής των ABBA. Στη θέση των εκθεμάτων βρίσκονται αντικείμενα, χειρογραφίες, σκίτσα των καλλιτεχνών από το προσωπικό τους αρχείο. Εντυπωσιακά κοστούμια από τις εμφανίσεις τους, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, μουσική και στίχοι εμπλουτίζουν τη λονδρέζικη έκθεση, χωρίς ωστόσο να λείπουν μουσικά κομμάτια, όργανα και άλμπουμ της μπάντας.

  Εντυπωσιακό είναι δε το δωμάτιο που έχει σχεδιαστεί, όπως ακριβώς ήταν εκείνο στο Brighton Grand Hotel, στο οποίο διανυκτέρευσε το συγκρότημα μετά τη νίκη του στο διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον το 1974.

  Ένα ταξίδι πίσω στη δεκαετία του 70’ συνεχίζεται στο Λονδίνο μέχρι και τις 29 Απριλίου, με επιτυχίες όπως το «Waterloo», «Mamma Mia» και «Dancing Queen» να ηχούν δυνατά.

  Πολιτισμός
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk