μουσική
Τάνια στον Σταυρό του Νότου

Η Τάνια Τσανακλίδου συνεχίζεις τις εμφανίσεις της κάθε Δευτέρα και Τρίτη στον Σταυρό του Νότου.

Μπλουζ στο Μετς

Ο τραγουδοποιός και τραγουδιστής των μπλουζ Earl Thomas εμφανίζεται από τις 30 Μαρτίου έως και τις 2 Απριλίου στο τζαζ κλαμπ Half Note.

κινηματογράφος
Ντοκιμαντέρ στην Τεχνόπολη

Δεκαπέντε ντοκιμαντέρ, masterclass και studycases, είναι η ταυτότητα της εφετινής γιορτής του ελληνικού ντοκιμαντέρ «Με τα μάτια ανοιχτά» στην Τεχνόπολη. Πέμπτη 29 Μαρτίου – Κυριακή 1η Απριλίου.

Γαλλία και σινεμά

Συνεχίζεται στις αίθουσες Δαναός, Αστορ και στο Audiotoreum του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας το 19ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.

Μπέργκμαν στο Λιμάνι

Οι ταινίες «Περσόνα» (1966), «Ντροπή» (1968) και «Το αβγό του φιδιού» (1977) του σουηδού σκηνοθέτη Ινγκμαρ Μπέργκμαν (1918-2007) πρόκειται να προβληθούν από την Κυριακή 25 ως την Τρίτη 27 Μαρτίου στην Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης στο Λιμάνι της πόλης.

έκθεση
«Στον βυθό των ονείρων»

Οι Εκδόσεις Ικαρος και η γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζουν το βιβλίο και τα έργα του Γιάννη Ψυχοπαίδη «Στον βυθό των ονείρων – Εικόνες από την Οκτάνα του Ανδρέα Εμπειρίκου». Στην γκαλερί Ζουμπουλάκη της πλατείας Κολωνακίου 20. Η έκθεση των έργων θα διαρκέσει από 27 ως 31 Μαρτίου 2018.

όπερα
Λουτσία στη Λυρική

Οι δύο τελευταίες παραστάσεις της αριστουργηματικής «Λουτσία ντι Λαμμερμούρ» του Ντονιτσέτι θα δοθούν στις 24 και 28/3 στην αίθουσα «Σταύρος Νιάρχος» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στον ρόλο της Λουτσία η Βασιλική Καραγιάννη (24/3) και η Χριστίνα Πουλίτση (28/3). Στις 20.00.

συναυλία
Ελληνίδες συνθέτριες

Εργα Ρένας Κυριακού, Μαριώς Φωσκαρίνα-Δαμασκηνού και Ελένης Λαμπίρη παρουσιάζονται στις 27/3 σε μια συναυλία που αποτελεί συμπαραγωγή της Ορχήστρας Φιλαρμόνια Αθηνών με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στις 20.30.

ποίηση
«Ρημάζει» το biosΡΟΜΑΝΤΣΟ

Ο Βασίλης Παπαβασιλείου, ο Κώστας Βασαρδάνης και ο Αλέξανδρος Διαμαντής παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση «Ρημάζει» από το ομότιτλο ποίημα του Γιώργου Βέλτσου. Τη Δευτέρα 26 Μαρτίου στο biosΡΟΜΑΝΤΣΟ (Αναξαγόρα 3, Αθήνα) στις 21.00.

ομιλία/συζήτηση
Τέχνη, ελευθερία, Φάρος

Με την ευκαιρία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, η ομότιμη καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης και διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα θα μιλήσει για την τέχνη στο ελεύθερο ελληνικό κράτος στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος. Το Σάββατο 24 Μαρτίου από τις 18.30 ως τις 20.30.

Καταθέσεις πολιτισμού

Συζήτηση μεταξύ του ακαδημαϊκού Αγγελου Δεληβορριά και της δημοσιογράφου Μαργαρίτας Πουρνάρα με θέμα «Η αποτίμηση της προσφοράς της γενιάς του ’30 σήμερα» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Μαρτίου, στις 18.00, στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Κεντρικού Καταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος (2ος όροφος), στην Αθήνα.

θέατρο
Τελειώνει ο «Καντίντ»

Τελευταία εβδομάδα για μία από τις ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις της σεζόν: Πρόκειται για το «Καντίντ ή η Αισιοδοξία» του Βολταίρου σε διασκευή και σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου στο θέατρο Πόρτα, σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. Παρασκευή και Σάββατο στις 21.15 και Κυριακή στις 18.30. Ως 1/4/2018.

«Το ημερολόγιο ενός τρελού»

Ως τις 31 Μαρτίου ο Σωτήρης Χατζάκης ερμηνεύει τον μονόλογο του Νικολάι Γκόγκολ «Το ημερολόγιο ενός τρελού» σε δική του θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Τα παιδιά και η Γη

Στο Μικρό Εθνικό «Τα παιδιά του Γαλάζιου Πλανήτη» συναντούν τους μικρούς τους φίλους για την Ωρα της Γης, στην αίθουσα εργαστηρίων του κτιρίου Τσίλλερ. Κυριακή (25/3) στις 12.00.

εκδηλωσεις
Πανηγύρι Σχολής Μωραΐτη

Η Μαθητική Κοινότητα του Λυκείου της Σχολής Μωραΐτη οργανώνει και εφέτος διήμερο παραδοσιακό Πανηγύρι. Στις 31 Μαρτίου και 1η Απριλίου στη Σχολή Μωραΐτη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ