Με συγκεκριμένες προϋποθέσεις και όρους πρόκειται να συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Super League αν και εφόσον οι ομάδες συμφωνήσουν με αυτές, όπως έκανε γνωστό με δηλώσεις του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του υφυπουργού στην εκπομπή Focus της ΕΡΤ1 :
«Θα σας έλεγα πως έχετε επιλέξει την σωστή ιδιότητα, του πολεμικού ανταποκριτή. Ο επαγγελματικός αθλητισμός στην Ελλάδα γεννήθηκε στρεβλά και μεγάλωσε στρεβλά. Πως θα φτάσουμε σε μία νέα ημέρα. Δεν θα ήθελα να είμαι ισοπεδωτικός. Έχει γίνει πολλή δουλειά εδώ και τρία χρόνια. Όμως το ελληνικό ποδόσφαιρο σου επιφυλάσσει κάθε μέρα μία νέα δυσάρεστη έκπληξη. Εκεί που είσαι 3 βήματα μπροστά σε πηγαίνει πίσω. Εάν η πορεία μείνει σταθερή και προσηλωμένη. Υπήρχε ένα ποδόσφαιρο με τρία εν εξελίξει σκάνδαλα. Εάν η πορεία παραμένει σταθερή χωρίς να κάνουμε πίσω και να λογίζουμε το πολιτικό κόστος. Εάν δεν γίνει βήμα πίσω και κάνουμε αυτά που πρέπει θα υπάρξει μία πιο καλή μέρα.
Ήταν μία κίνηση που έπρεπε να γίνει δεδομένων των στιγμών. Μία εικόνα που δεν έχει υπάρξει σε ευρωπαϊκά γήπεδα εδώ και πολλά χρόνια και μπροστά οι τελευταίες αγωνιστικές. Επειδή πρώτο μέλημα είναι η ασφάλεια πολιτών είχαμε και την ευκαιρία να ζητήσουμε πράγματα. Υπήρξε μία άμεση κινητοποίηση των FIFA / UEFA και μέσα σε 3 ημέρες κάναμε την συνάντηση. Ήταν η στιγμή του ‘μέχρι εδώ και ότι αναλαμβάνει ο καθένας τις ευθύνες του’. Φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Αυτό το ιδιότυπο ιερατείο όπως οι FIFA / UEFA σπάνια συμφωνούν με Κυβερνήσεις αλλά συμφώνησαν μαζί μας».
Για το πώς θα ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα:
«Να βάλουμε πιο αυστηρούς κανόνες και να βάλουμε όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα θέτουμε κάποιους λογικούς όρους. Ο πρώτος είναι να υπάρξει η δέσμευση για την αλλαγή του πειθαρχικού κώδικα και ταυτόχρονα ο εμπλουτισμός του για ποινές για τις δηλώσεις που οδηγούν σε πράξεις βία και τις εν γένει παραβατικές συμπεριφορές.
Το δεύτερο είναι το εξής: κάθε ομάδα που θα εμπλακεί σε πράξεις βίας πάνω από δύο φορές στη σεζόν θα χάνει την άδειά της και θα πέφτει κατηγορία. Είναι η λεκτική βία, είναι οι οπαδοί που πλακώνονται. Συγκρούσεις οπαδών με την αστυνομία ή μεταξύ τους στον αγωνιστικό χώρο, διακοπή αγώνων. Προφανώς ένα κουτάκι ή ένα ρολό δεν θα θεωρούνται πράξεις βία είναι μεμονωμένα περιστατικά, που ορθώς τιμωρούνται σκληρά.
Λένε ότι αδικούνται και τα γήπεδά τους είναι εκκλησία να πάνε να ευλογηθούν στην εκκλησία. Αν η εκκλησία δεν γίνει εκκλησία θα έχουν και τις συνέπειες.
Ο τρίτος όρος είναι να συμφωνήσουμε το νέο κανονιστικό πλαίσιο ασφάλειας. Έξω η αστυνομία από τα γήπεδα. Για να σταματήσει το γαϊτανάκι το ποιος φταίει και δεν φταίει. Από τη στιγμή που περνάς τον έλεγχο του εισιτηρίου, ο οποίος θα γίνεται με την ένδειξη ταυτότητα, τότε η ευθύνη θα περνάει στον υπεύθυνο ασφαλείας της ΠΑΕ».
Από εκεί και πέρα ο υφυπουργός μίλησε για τις επαφές που θα πρέπει να έχει με τους “μεγάλους” της Λίγκας, αλλά και το Grexit:
«Για τους μεγάλους δεν ξέρω πως θα γίνει η επαφή μαζί τους. Οι μεγάλοι θα πρέπει να δουν το πλαίσιο που θέτουμε και αν θέλουνε να αρχίσει το πρωτάθλημα θα πρέπει να δεχθούν τους όρους. Εμείς θέλουμε μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας να έχουμε μια γραπτή δέσμευση, που θα σταλεί σε FIFA και UEFA για αυτά τα τρία θέματα.
Το Grexit δεν θα το αποφασίσουμε εμείς, αλλά τα διεθνή πρόσωπα του ποδοσφαίρου. Το θέμα Grexit ξαναμπήκε στο τραπέζι μετά τις αντιδράσεις για τις δικαστικές αποφάσεις και της φωτογραφίας.
Εμείς μπορεί να είμαστε συνηθισμένοι με τις αποφάσεις και τα κουμπούρια, όμως οι ξένοι δεν είναι.
Ο κόσμος αντιδρά ψύχραιμα. Δεν ανοίγουν κεφάλια. Είδαμε μία άψογη αντίδραση του κόσμου, μια εξαιρετική Τούμπα, όπως και την προηγούμενη αγωνιστική αν εξαιρέσουμε τον βλάκα.
Το πρόβλημα με το να μην ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα δεν το έχω εγώ, αλλά αυτοί που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Όταν αυτοί που συμμετέχουν δεν μπορούν να τα βρουν σε τρεις βασικούς κανόνες και στο “θα σταματήσουμε να σκοτωνόμαστε”, τότε για ποιο λόγο θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα;
Εγώ έχω την αίσθηση ότι θα ξεκινήσει γιατί θα συμφωνήσουμε, αλλά πίσω σ΄ αυτό δεν κάνουμε».