• Αναζήτηση
 • Ζάεφ: Σύμμαχός μας η Τουρκία για ένταξη σε ΝΑΤΟ – ΕΕ – Ο Ερντογάν υποστηρίζει την επίλυση στο ονοματολογικό

  Ως έναν από τους μεγαλύτερους φίλους της «Μακεδονίας» και έναν από τους μεγαλύτερους δωρητές οπλικών συστημάτων της χώρας του χαρακτήρισε την Τουρκία ο πρωθυπουργός των ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, τονίζοντας αποτελεί σύμμαχο για την ένταξη σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ως έναν από τους μεγαλύτερους φίλους της «Μακεδονίας» και έναν από τους μεγαλύτερους δωρητές οπλικών συστημάτων της χώρας του χαρακτήρισε την Τουρκία ο πρωθυπουργός των ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, τονίζοντας αποτελεί σύμμαχο για την ένταξη σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

  «Η Τουρκία δεν μας υποστηρίζει μόνο. Είναι ένας εταίρος που σέβεται τις προοπτικές μας, ιδιαίτερα την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ» ανέφερε ο Ζάεφ κατά την διάρκεια επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Τουρκία, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς την Άγκυρα για την φιλική στάση που τηρεί.

  Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων πρόσθεσε ότι η ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ αποτελούν στρατηγικοί στόχοι της ΠΓΔΜ και υποστήριξε ότι η Τουρκία είναι ένας από μεγαλύτερους υποστηρικτές της ένταξης της «Μακεδονίας» στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

  Μιλώντας στο πρακτορείο Anadolu, σημείωσε πως «η Τουρκία είναι ένας από τους μεγαλύτερους φίλους μας. Η χώρα μας είναι υπερήφανη που έχει υπογράψει περισσότερες από 100 διμερείς συμφωνίες. Μετά την ανεξαρτησία της «Μακεδονίας» υπογράψαμε περισσότερες από 100 συμφωνίες, σε όλους τους τομείς».

  Τα Βαλκάνια, εκτίμησε ο σκοπιανός πρωθυπουργός, δεν είναι πλέον η πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης, τονίζοντας πως στο πλαίσιο αυτό έγινε συνάντηση των βαλκανικών κρατών (στη Σόφια) για την περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών και επιχειρηματικών δεσμών.

  Ο Ερντογάν υποστηρίζει την επίλυση στο ονοματολογικό

  Τις «πολιτικές καλής γειτονίας που ακολουθεί η ΠΓΔΜ» υποστήριξε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας πως είναι καλό για τα Βαλκάνια και για την ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ η επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης των Σκοπίων.

  Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, ευχαρίστησε τον Ταγίπ Ερντογάν για τη συμβολή του στην ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και για την υποστήριξη που παρέχει η Τουρκία σχετικά με την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.

  Παράλληλα, οι κ.κ. Ζάεφ και Ερντογάν συμπέραναν ότι οι δύο φιλικές χώρες έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν περαιτέρω την οικονομική τους συνεργασία μέσω της αύξησης των τουρκικών επενδύσεων στην ΠΓΔΜ και μέσω νέων πρωτοβουλιών από τη μεριά των Σκοπίων.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk