• Αναζήτηση
 • Γερμανία: Την Τρίτη «κληρώνει» για τον μεγάλο συνασπισμό

  Την Τρίτη θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις των κομμάτων για τον σχηματισμό μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία. Σύμφωνα με πηγές, οι διαπραγματευτές συμφώνησαν πως χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να καταλήξουν σε συμφωνία. Ωστόσο, την Δευτέρα τα κόμματα κατέληξαν σε συμφωνία στο ευρωπαϊκό σκέλος των διαπραγματεύσεων.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την Τρίτη θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις των κομμάτων για τον σχηματισμό μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία. Σύμφωνα με πηγές, οι διαπραγματευτές συμφώνησαν πως χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να καταλήξουν σε συμφωνία.

  Όπως τόνισαν οι ίδιες πηγές στο πρακτορείο Reuters, οι συνομιλίες οι οποίες αρχικά αναμενόταν να ολοκληρωθούν την Κυριακή, θα συνεχιστούν και την Τρίτη.

  Νωρίτερα, ο Μάρτιν Σουλτς ανακοίνωσε πως τα κόμματα που βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις -δηλαδή το SPD, το CDU και το CSU- κατέληξαν σε συμφωνία στο ευρωπαϊκό σκέλος των διαπραγματεύσεων.

  Όπως σημείωσε, η συμφωνία για την Ευρώπη περιλαμβάνει περισσότερες επενδύσεις για την ευρωζώνη και τερματισμό της λιτότητας.

  «Σήμερα ολοκληρώσαμε τις διαβουλεύσεις στο πεδίο της Ευρώπης» έγραψε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Σουλτς, προσθέτοντας πως η συμφωνία περιλαμβάνει «περισσότερες επενδύσεις, έναν προϋπολογισμό επενδύσεων για την ευρωζώνη και ένα τέλος της καταναγκαστικής λιτότητας».

  Ο ίδιος ανέφερε πως οι εταίροι του συνασπισμού θέλουν δικαιότερη φορολογία σε εταιρείες όπως οι Google, Apple, Facebook και Amazon στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Rheinische Post: Υπογράφεται την Τρίτη η συμφωνία

  Ένα βήμα πιο μπροστά βρίσκεται πάντως η Rheinische Post, που σε δημοσίευμά της αναφέρει πως «το πρωί της Τρίτης οι αρχηγοί του Χριστιανοδημοκρατικού (CDU), του Χριστιανοκοινωνικού (CSU) και του Σοσιαλδημοκρατικού (SPD) κόμματος θα παρουσιάσουν την ολοκληρωμένη συμφωνία για το νέο μεγάλο συνασπισμό».

  Από έγγραφο, το οποίο περιήλθε σε γνώση της εφημερίδας του Ντίσελντορφ, προκύπτει ότι «η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Μάρτιν Σουλτς και ο Χορστ Ζέεχοφερ θα συναντηθούν στις 9 το πρωί στο Κοινοβούλιο, προκειμένου να υπογράψουν τη συμφωνία, ενώ στη συνέχεια θα συνεδριάσουν τα κομματικά όργανα και η κοινοβουλευτική ομάδα του SPD».

  Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία θα τεθεί στην κρίση της βάσης του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος. Η σχετική διαδικασία είναι χρονοβόρα και μπορεί να διαρκέσει έως τρεις βδομάδες.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk