• Αναζήτηση
 • ΣΥΡΙΖΑ κατά Μίκη Θεοδωράκη για την ομιλία στο Σύνταγμα

  Εναντίον του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη καταφέρθηκαν στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ομιλία του στο συλλαλητήριο της Κυριακής για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Εναντίον του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη καταφέρθηκαν στελέχη και
  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ομιλία του στο συλλαλητήριο της
  Κυριακής για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

  Για «γνωστό πολιτικό βιογραφικό του Μίκη Θεοδωράκη», και για πολιτικές επιλογές του με τις οποίες ποτέ δεν έχει συμφωνήσει, έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος.

  «Προφανώς διαφωνώ με το Μίκη Θεοδωράκη σε κάθε στιγμή του λόγου του, ήταν μια αρνητική στιγμή στην ιστορία του δημιουργού. Ως πολιτικό πρόσωπο ποτέ δεν είχα συμφωνήσει με τις πολιτικές επιλογές του, εξάλλου είναι γνωστό σε όλους τους Έλληνες το πολιτικό βιογραφικό του Μίκη, δεν χρειάζεται να το πω εγώ» δήλωσε ο κ. Φάμελλος.

  «Αφήνω στην άκρη το δημιουργό και τα τραγούδια του, τα τραγούδια του έχουν χαρακτηρίσει τους αγώνες κατά των ναζί, αλλά χθες οι ναζί ήταν κάτω από την εξέδρα, και βγάλανε μετά και τουίτ για το Μίκη, έπρεπε να μη τους δοθεί η δυνατότητα να το κάνουν» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

  Σε άλλο σημείο υποστήριξε πως «φαίνεται ότι ο κ. Θεοδωράκης, στο πολιτικό επίπεδο, δεν κατάλαβε και δεν καταλαβαίνει τι γίνεται σήμερα στην Ελλάδα. Αυτά που είπε αποπροσανατολίζουν το λαό, την κοινωνία και τους πατριώτες της χώρας, διότι αγνοεί πολλά σημαντικά στοιχεία της εξωτερικής πολιτικής ακόμα και αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων, και έβγαλε πολιτικές κορώνες για πολιτική χρήση από αντιπάλους».

  «Οποιοσδήποτε συμμετέχει σε συλλαλητήρια που συμμετέχουν ακροδεξιοί νομιμοποιεί και τον ακροδεξιό λόγο» επισήμανε ο Σωκράτης Φάμελλος.

  Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου αναφερόμενη στην ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στο Σύνταγμα, τόνισε πως τον «άκουσα με θλίψη και απογοήτευση» και πρόσθεσε πως τα σημεία που την ενόχλησαν πιο πολύ ήταν «τα περί εθνικής μειοδοσίας, τα περί αριστερόστροφου φασισμού». Νομίζω ότι αυτά, πρόσθεσε, «είναι πράγματα τα οποία δεν θα περιμέναμε να τα ακούσουμε. Κανένας πολίτης, όχι μόνο ένας αριστερός πολίτης. Δεν, νομίζω… Πολλοί, δεν περίμεναν να τα ακούσουν αυτά από τα χείλη του Μίκη Θεοδωράκη», είπε.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk