• Αναζήτηση
 • Γερμανία: Οι διαπραγματεύσεις για κυβέρνηση συνασπισμού μπορεί να μην ολοκληρωθούν σήμερα Κυριακή

  Αμφίβολο αν θα ολοκληρωθούν την Κυριακή οι συνομιλίες των CDU, CSU και

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Αμφίβολο αν θα ολοκληρωθούν την Κυριακή οι συνομιλίες των CDU, CSU και SPD για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού. Αισθητές διαφορές εξακολουθούν να επικρατούν στα κοινωνικά θέματα.

  Τόσο η πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών Άγγελα Μέρκελ όσο και ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς εξέφρασαν μεν το πρωί της Κυριακής τη θέλησή τους να καταλήξουν σε συμφωνία, παράλληλα όμως επεσήμαναν πως αναμένουν δύσκολες συνομιλίες. Ο κ. Σoυλτς τόνισε ακόμη πως στόχος του είναι μια συμφωνία με «σοσιαλδημοκρατική χροιά». Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, θέλει να πετύχει «στο μέγιστο δυνατό βαθμό σοσιαλδημοκρατική πολιτική».

  Γεγονός είναι πάντως πως τα θέματα που εξακολουθούν να παραμένουν ανοιχτά αφορούν αιτήματα των Σοσιαλδημοκρατών προπαντός στον τομέα της αγοράς εργασίας και των ασφαλιστικών ταμείων. Σε συμβιβαστική λύση φαίνεται να κατέληξαν το μεσημέρι οι διαπραγματευτές σε ό,τι αφορά το επιδιωκόμενο φρένο στην αύξηση των ενοικίων. Οι εκπρόσωποι των κομμάτων συμφώνησαν να διατεθούν τα επόμενα τρία χρόνια συνολικά 4 δισ. ευρώ για τη δημιουργία νέων χώρων στέγασης.

  Τελευταίο θέμα στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων που θα συζητηθεί πιθανώς αργά το απόγευμα της Κυριακής θα είναι η συζήτηση για τα δημοσιονομικά ζητήματα. Εδώ θα κριθεί οριστικά ποια από τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί θα πραγματοποιηθούν και σε ποιο βαθμό. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να αναμένεται ότι οι διαβουλεύσεις θα διαρκέσουν ως τη νύχτα και δεν αποκλείεται να συνεχιστούν και αύριο. Ούτως η άλλως τα τρία κόμματα είχαν συμφωνήσει σε μια παράταση δύο ημερών εάν δεν επιτευχθεί ως σήμερα τελική συμφωνία.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk