• Αναζήτηση
 • Νετανιάχου: Το Ιράν προτίθεται να μας καταστρέψει

  Πυρά εναντίον του Ιράν εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ από τη Μόσχα, υποστηρίζοντας ότι η Τεχεράνη θέλει να καταστρέψει το εβραϊκό κράτος.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Πυρά εναντίον του Ιράν εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου από τη Μόσχα, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, υποστηρίζοντας ότι η Τεχεράνη θέλει να καταστρέψει το εβραϊκό κράτος.

  Η Τεχεράνη «προτίθεται να μας καταστρέψει», υπογράμμισε ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο εβραϊκό μουσείο, όπου πραγματοποιήθηκε μια τελετή στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

  «Θα το αντιμετωπίσουμε (το Ιράν) με όλο μας το σθένος για να εγγυηθούμε τον αέναο χαρακτήρα του Ισραήλ» συμπλήρωσε ο ίδιος, τονίζοντας ότι «δεν θα υπάρξει άλλο Ολοκαύτωμα».

  Ο Νετανιάχου είχε ήδη καταγγείλει την «απειλή» της ενίσχυσης της παρουσίας του Ιράν στη Συρία στο τελευταίο του τετ α τετ με τον Βλαντίμιρ Πούτιν τον Αύγουστο, καθώς η Ρωσία μαζί με το Ιράν είναι ένας από τους σημαντικότερους συμμάχους της κυβέρνησης της Δαμασκού.

  Ωστόσο, από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ρωσίας παραλλήλισε τον αντισημιτισμό με τη «ρωσοφοβία», ενώ η Μόσχα κατηγορεί συχνά τις ΗΠΑ και γενικότερα της Δύση ότι επιδεικνύουν «αντιρωσική υστερία».

  «Είμαι πεπεισμένος ότι οι πολιτικοί και θρησκευτικοί αξιωματούχοι πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να (…) εμποδίσουν να μεγαλώσουν οι σπόροι της εθνικιστικής ιδεολογίας όποια κι αν είναι η μορφή τους: ο αντισημιτισμός, η ρωσοφοβία και όλοι οι φόβοι που βασίζονται στο μίσος» επισήμανε.

  Κόσμος