• Αναζήτηση
 • Λιβύη: Τρεις νεκροί από βύθιση λέμβου με μετανάστες

  Ογδόντα τρεις μετανάστες διασώθηκαν και τρεις γυναίκες έχασαν τη ζωή τους από τη βύθιση φουσκωτής λέμβου, βόρεια των λιβυκών ακτών.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ογδόντα τρεις μετανάστες διασώθηκαν και τρεις γυναίκες έχασαν τη ζωή τους από τη βύθιση φουσκωτής λέμβου, βόρεια των λιβυκών ακτών.

  Στις επιχειρήσεις διάσωσης πήραν μέρος μονάδες των μη κυβερνητικών οργανώσεων Aquarius και Sos Mediteranee, μέλη των οποίων διηγήθηκαν πως όταν έφτασαν στο σημείο του ναυαγίου, μέρος των μεταναστών που είχαν πέσει στην θάλασσα, είχαν ήδη χάσει τις αισθήσεις τους. Γυναίκες και παιδιά σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκαν με ελικόπτερα στο νοσοκομείο του Σφαξ, στην Τυνησία. Ένα παιδί τεσσάρων ετών δεν μπόρεσε να σωθεί, παρά τις άμεσες προσπάθειες των γιατρών.

  Σύμφωνα με μέλη της ΜΚΟ Aquarius, η λιβυκή ακτοφυλακή δεν τους επέτρεψε να προσεγγίσουν ένα άλλο πλεούμενο γεμάτο μετανάστες, το οποίο κινδύνευε να βυθιστεί. Οι διασωθέντες, σε μαρτυρίες τους, αναφέρουν ότι από τη βύθιση της φουσκωτής λέμβου αγνοούνται περίπου είκοσι μετανάστες.

  Συνολικά, το τελευταίο εικοσιτετράωρο, διασώθηκαν περίπου οκτακόσιοι μετανάστες στην περιοχή της κεντρικής Μεσογείου, ενώ τρεις άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk