Τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, εκ των οποίων οι τρεις φέρεται ότι είναι γυναίκες, και δέκα άνθρωποι τραυματίσθηκαν σοβαρά από τον εκτροχιασμό τραίνου έξω από το Μιλάνο, την Πέμπτη το πρωί, λίγο πριν από τις επτά τοπική ώρα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες.

Στο τραίνο βρίσκονταν εκατοντάδες άνθρωποι που μετέβαιναν από την πόλη Κρεμόνα στο Μιλάνο για να εργασθούν.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο εκτροχιασμός είναι πολύ πιθανό να προκλήθηκε από πρόβλημα στις ράγες, οι οποίες μετακινήθηκαν ελαφρά, όπως συμβαίνει, (υπό τον έλεγχο ηλεκτρονικού συστήματος) όταν πρέπει να περάσει μια δεύτερη αμαξοστοιχία.

Σε απόσταση δεκαπέντε χιλιομέτρων από το Μιλάνο, εκτροχιάστηκαν δυο κεντρικά βαγόνια του τραίνου και οι πυροσβέστες, μαζί με καραμπινιέρους και αστυνομικούς, συνεχίζουν να εργάζονται αδιάκοπα, για να απεγκλωβίσουν τους τελευταίους τραυματίες.

Η εισαγγελία του Μιλάνου άρχισε έρευνα, επίσης, για σιδηροδρομικό δυστύχημα λόγω δολιοφθοράς.

Τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ του Μιλάνου και της κοντινής του πόλης Μπρέσια διακόπηκαν μετά το δυστύχημα, προσθέτει επίσης η Ferrovie dello Stato στην ανακοίνωσή της.

Η Trenord αποτελεί κοινό εγχείρημα δύο εταιρειών, της Ferrovie Nord Milano (FNM) και μιας μονάδας της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων Gruppo Ferrovie dello Stato.

Η FNM επιβεβαίωσε ότι το δυστύχημα σημειώθηκε στο Πιαλτέλο και ότι ο πρόεδρός της Αντρέα Γκιμπέλι μεταβαίνει στον τόπο του δυστυχήματος. Ωστόσο η FNM δεν διευκρινίζει σχετικά με τις απώλειες από το δυστύχημα στη σχετική ανακοίνωσή της.

Προσπάθειες απεγκλωβισμού

Συνεχίζονται οι προσπάθειες των πυροσβεστών, των αστυνομικών και των καραμπινιέρων, για τον απεγκλωβισμό των επιβατών του τραίνου που εκτροχιάστηκε σήμερα λίγο μετά τις επτά το πρωί, τοπική ώρα, στην τοποθεσία Πιαλτέλο, λίγο έξω από το Μιλάνο. Με ειδικά μηχανήματα οι πυροσβέστες προσπαθούν να ανοίξουν τις λαμαρίνες του τραίνου για να μπορέσουν να βγάλουν τους τραυματίες που είναι ακόμη παγιδευμένοι.

Οι πρώτες βοήθειες παρέχονται από ιατρική ομάδα στην περιοχή όπου εκτροχιάστηκε το τραίνο, όπου έχουν σπεύσει δεκάδες οχήματα της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών. Δέκα άνθρωποι έχουν τραυματισθεί σοβαρά, ενώ σχεδόν εκατό φέρουν ελαφρά τραύματα. Οι περισσότεροι επιβάτες ήταν εργαζόμενοι που μετέβαιναν στην ιταλική συμπρωτεύουσα για να δουλέψουν.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, βγήκαν από την τροχιά τους τα κεντρικά βαγόνια του τραίνου, τα οποία έπεσαν πάνω σε στύλους που βρίσκονταν δίπλα στις ράγες. Στην ευρύτερη περιοχή έχει διακοπεί η κυκλοφορία των τραίνων.