• Αναζήτηση
 • Μια νέα γέφυρα στη Μάγχη μετά το Brexit προτείνει ο Μπ. Τζόνσον

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του Brexit, στη βρετανικής πολιτική σκηνή, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, πρότεινε την κατασκευή μίας γιγάντιας γέφυρας στη Μάγχη, η οποία θα ενώνει τη χώρα του με τη Γαλλία, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

  Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Telegraph, ο Τζόνσον είπε στον Εμανουέλ Μακρόν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Βρετανία, ότι σκέφτεται πως είναι γελοίο οι δύο χώρες να ενώνονται μόνο με μία σιδηροδρομική γραμμή.

  «Ας φτιάξουμε και δεύτερο πέρασμα», είπε ο Τζόνσον. «Συμφωνώ. Ας το κάνουμε αυτό», του απάντησε ο πρόεδρος της Γαλλίας, σύμφωνα με την εφημερίδα.

  «Η οικονομική μας επιτυχία εξαρτάται από τις καλές υποδομές και τις καλές συνδέσεις. Μήπως το τούνελ της Μάγχης δεν είναι παρά το πρώτο βήμα;», έγραψε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών στο Twitter.

  Ο Τζόνσον δεν αναφέρθηκε δημόσια συγκεκριμένα στην ιδέα της γέφυρας και δεν είναι σαφές εάν έγιναν λεπτομερείς συζητήσεις για το πώς θα στηθεί ένα τέτοιο έργο ή πώς θα χρηματοδοτηθεί.

  Σύμφωνα με την Daily Telegraph, ο Τζόνσον πιστεύει ότι μία ιδιωτική χρηματοδότηση μίας Γέφυρας της Μάγχης μήκους 22 μιλίων ίσως να είναι ή μία επιλογή και ότι θα είναι ένα μέσον για την ενίσχυση του τουρισμού και των εμπορικών ανταλλαγών μετά το Brexit.

  «Η τεχνολογία προχωρά συνεχώς και υπάρχουν μεγαλύτερες γέφυρες αλλού», δήλωσε στους συνεργάτες του ο Τζόνσον, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

  Εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk