• Αναζήτηση
 • Τριμερής για την παράκαμψη της συνθήκης Σένγκεν από τη Γερμανία

  Νέα τροπή παίρνει η εμπλοκή των Ελλήνων ταξιδιωτών στα γερμανικά αεροδρόμια. Συγκεκριμένα αξιωματούχος της

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Νέα τροπή παίρνει η εμπλοκή των Ελλήνων ταξιδιωτών στα γερμανικά αεροδρόμια. Συγκεκριμένα αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι μια τριμερής συνάντηση εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαικής Επιτροπής (ΕΕ) μαζί με εκπροσώπους της Ελλάδας και της Γερμανίας θα εξετάσει τις πρόσφατες – «υψηλού επιπέδου» – καταγγελίες ότι οι γερμανικές αρχές παρακάμπτουν τους κανόνες της Συνθήκης Σένγκεν και διενεργούν συνοριακούς ελέγχους για τους επιβάτες που φτάνουν στα γερμανικά αεροδρόμια από ελληνικούς προορισμούς.

  Η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Νατάσα Μπερτό, δήλωσε ότι η Γερμανία είναι μια από τις χώρες της ΕΕ που έχουν επαναφέρει προσωρινά τους ελέγχους στις αφίξεις εντός του Σένγκεν και συγκεκριμένα στις πτήσεις που φθάνουν από την Ελλάδα.

  Είπε ότι τα μέτρα στοχεύουν στην αντιμετώπιση του κινδύνου της παράνομης μετανάστευσης.

  Η κυρία Μπερτό απλώς πρόσθεσε ότι το Βερολίνο έχει προσφέρει διαβεβαιώσεις ότι τα αυστηρότερα μέτρα είναι «στοχοθετημένα και περιορισμένα», προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια πολιτική και η εσωτερική ασφάλεια. Οι αυστηροί συνοριακοί έλεγχοι, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς επιβατών με λεωφορείο σε ένα ξεχωριστό τερματικό σταθμό για έλεγχο διαβατηρίων, έχουν προκαλέσει έντονες επικρίσεις στην Ελλάδα.

  Γεγονός αποτελεί ότι υπ αυτές τις συνθήκες τίθεται ξεκαθάρα θέμα παραβίασης της συνθήκης του Σέγκεν. Το Βερολίνο ωστόσο ισχυρίζεται ότι κάποια μέτρα έπρεπε να ληφθούν από τη στιγμή που εντοπίστηκαν περί τις 1000 απόπειρες παράνομων διελεύσεων από την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες.

  Πολιτική