• Αναζήτηση
 • Σύνοδος κορυφής Τουρκία – Ρωσίας – Ιραν για συριακό

  Την διεξαγωγή συνόδου κορυφής μεταξύ Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν για τις εξελίξεις στη Συρία ανακοίνωσαν τουρκικά ΜΜΕ. Η σύνοδος θα διεξαχθεί στις 22 Νοεμβρίου στο ρωσικό θέρετρο Σότσι.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την διεξαγωγή συνόδου κορυφής μεταξύ Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν για τις εξελίξεις στη Συρία ανακοίνωσαν τουρκικά ΜΜΕ. Η σύνοδος θα διεξαχθεί στις 22 Νοεμβρίου στο ρωσικό θέρετρο Σότσι.

  Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Χασάν Ροχανί θα συζητήσουν σε αυτή τη σύνοδο κορυφής «τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία και στην περιοχή», διευκρινίζει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

  Η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν είναι ανάδοχοι μιας συμφωνίας που έχει σκοπό τη μείωση της έντασης των μαχών ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για μια πολιτική συμφωνία για τον τερματισμό της συριακής σύγκρουσης, που έχει προκαλέσει περισσότερους από 330.000 θανάτους και εκατομμύρια εκτοπισμένους από τον Μάρτιο του 2011.

  Η Ρωσία και το Ιράν υποστηρίζουν τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, ενώ η Τουρκία υποστηρίζει τους αντάρτες που επιδιώκουν την ανατροπή του.

  Όμως η Άγκυρα και η Μόσχα, που πέρασαν μια σοβαρή διπλωματική κρίση μετά την κατάρριψη από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία, τον Νοέμβριο του 2015, ενός ρωσικού αεροπλάνου πάνω από τη συριακή μεθόριο, έχουν παραμερίσει τις διαφορές τους, τους τελευταίους μήνες προκειμένου να συνεργαστούν στο θέμα της Συρίας.

  Ένδειξη της αναθέρμανσης των σχέσεων των δύο χωρών είναι το γεγονός ότι οι Πούτιν και Ερντογάν συναντήθηκαν πέντε φορές φέτος και είχαν 13 τηλεφωνικές συνομιλίες από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το Ανατολή.

  Σε μια άλλη εξέλιξη, οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης εισήλθαν σήμερα στην Μπουκαμάλ, το τελευταίο αστικό προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, μερικές ημέρες μετά την ανακατάληψη από τους τζιχαντιστές αυτής της στρατηγικής πόλης που βρίσκεται στη μεθόριο με το Ιράκ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

  Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε πριν από μία εβδομάδα ότι ανακατέλαβε την Μπουκαμάλ, όμως οι τζιχαντιστές κατάφεραν μερικές ημέρες αργότερα να ξαναπάρουν τον έλεγχο της πόλης αυτής στην ανατολική Συρία.

  Η Άγκυρα έχει επίσης οργιστεί με την υποστήριξη που παρέχει η Ουάσινγκτον στους μαχητές των Κούρδων της Συρίας τους οποίους θεωρεί παρακλάδι του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) το οποίο πραγματοποιεί από το 1984 ένοπλο αγώνα στην Τουρκία και θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση

  Κόσμος