• Αναζήτηση
 • Κεντροαριστερά-Ανδρουλάκης: Οι θέσεις για το αύριο της χώρας και της παράταξης

  Τις θέσεις του για το αύριο της χώρας και της παράταξης, παρουσίασε στην χθεσινή του κεντρική προεκλογική του ομιλία, στο Γκάζι, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

  Τις θέσεις του για το αύριο της χώρας και της παράταξης, παρουσίασε στην χθεσινή του κεντρική προεκλογική του ομιλία, στο Γκάζι, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

  Μιλώντας σε ένα κατάμεστο χώρο χωρητικότητας 1500-2000 ατόμων, ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, απευθυνόμενος κυρίως στη νεολαία, σε αυτούς που έφυγαν στο εξωτερικό και σε «όσους παλεύουν στην Ελλάδα», δεσμεύθηκε «για αλλαγή γενιάς, αλλαγή κουλτούρας, αλλαγή νοοτροπίας». «Ο αγώνας που θα δώσω είναι γενέθλιος απέναντι στα οράματα της γενιάς σας και της δικής μας γενιάς», τόνισε.

  Αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες τόνισε ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με προγραμματική συμφωνία που δεν θα είναι κουρελόχαρτο αλλά μια συμφωνία γραμμένη σε πέτρα. «Θα καλέσουμε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, πλην του κ. Καμμένου. Αν μπορούμε να συνεργαστούμε πάνω στη συμφωνία καλώς. Αλλιώς θα παραμείνουμε η λογική αντιπολίτευση».

  Ο κ. Ανδρουλάκης επανέφερε το ζήτημα της λειτουργίας των κοινοβουλευτικών ομάδων ΔΗ.ΣΥ. και Ποταμιού, λέγοντας επί της ουσίας ότι δεν αναγνωρίζει τη συμφωνία της Φώφης Γεννηματά με τον Σταύρο Θεοδωράκη, αφού όπως τόνισε «την τελική απόφαση θα την πάρουν οι δεκάδες χιλιάδες που θα ψηφίσουν στις εκλογές της Κεντροαριστεράς».

  Αναφερόμενος στα πρόσωπα που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς τόνισε «τους παραδίδουμε εκεί που ανήκουν, στη Δικαιοσύνη. Δεν έχουν σχέση με την ηθική δημοκρατική παράταξη. Όσοι έχτισαν τις πολιτικές προίκες στην πλάτη του λαού αυτά τα βαρίδια δεν έχουν θέση στην παράταξη. Τέλος, ζήτησε από τους πολίτες να πάρουν την υποψηφιότητά του στα χέρια τους. «Η μητέρα μου δε με γέννησε υπουργό ή πρόεδρο. Είμαι ένας από τους πολλούς, είμαι ένας από εσάς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Τον ευρωβουλευτή του ΠαΣοΚ, προλόγισε η Κατερίνα Σκουλουδάκη, παιδί μεταναστών που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία. Ακολούθησε η προβολή δύο βίντεο. Στο πρώτο, νέοι που ζουν, σπουδάζουν και εργάζονται σε χώρες του εξωτερικού και άλλοι που έφυγαν από την Ελλάδα λόγω της κρίσης, στήριζαν την υποψηφιότητα του Ν. Αδρουλάκη. Στο δεύτερο, πέντε ευρωβουλευτές, αναφέρθηκαν με κολακευτικά λόγια στο έργο του στο Ευρωκοινοβούλιο.

  Στο τέλος έχοντας δίπλα του την οικογένειά του, ο Ν. Ανδρουλάκης ευχαρίστησε έναν – έναν ανθρώπους που έχουν δουλέψει για την υποψηφιότητά του, την Εύα Καϊλή, τον Δημήτρη Κωσταντόπουλο, τον Δημήτρη Καρύδη, τον Γ. Σιακαντάρη, Γ. Γρηγοράκο, τους εθελοντές σε όλη την Ελλάδα κ.λπ.

  Πολιτική