• Αναζήτηση
 • ΝΔ: Ο Κ. Μητσοτάκης διέγραψε την βουλευτή Κ. Παπακώστα

  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης διέγραψε την βουλευτή της Β' Αθήνας κυρία Κατερίνα Παπακώστα η οποία στη σύγκρουση μεταξύ του αντιπροέδρου του κόμματος Αδωνη Γεωργιάδη και του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου πήρε θέση υπέρ του υπουργού.

  Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης διέγραψε την βουλευτή της Β’ Αθήνας κυρία Κατερίνα Παπακώστα η οποία στη σύγκρουση μεταξύ του αντιπροέδρου του κόμματος Αδωνη Γεωργιάδη και του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου πήρε θέση υπέρ του υπουργού.

  H διαφοροποίηση της κ. Παπακώστα έγινε κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην Ολομέλεια, του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που αφορούσε «ρυθμίσεις περί σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των Ενόπλων Δυνάμεων».

  Συγκεκριμένα, η κ. Παπακώστα υποστήριξε πως «έγιναν προσωπικές αναφορές στον κύριο υπουργό που είναι άσχετες με το νομοσχέδιο», συμπληρώνοντας πως ορισμένες από τις διατάξεις του νομοσχεδίου, που καταψηφίζει η ΝΔ, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

  Η κυρία Παπακώστα κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος κ. Τσιάρα και η στάση κρίθηκε ανεξήγητη καθώς την ίδια ημέρα που εκφράστηκε υπέρ του κ. Καμμένου στη Βουλή, συνεδρίαζε η ΚΟ όπου θα μπορούσε να εκφράσει τις όποιες διαφωνίες της.

  Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

  «Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του, που εστάλη σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, τη βουλευτή Β’ Αθηνών, κυρία Αικατερίνη Παπακώστα – Σιδηροπούλου».

  Παπακώστα: «Αναίτια η απόφαση διαγραφής μου από την ΝΔ»

  Δήλωση με την οποία χαρακτηρίζει αναίτια την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για διαγραφή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ εξέδωσε η Κατερίνα Παπακώστα, λέγοντας πως παραμένει «πιστή στις αρχές στις οποίες θεμελιώθηκε η Νέα Δημοκρατία από τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή».

  Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της η κ. Παπακώστα με τίτλο «Αναφαίρετον όπλον αρετή», σημειώνει πως επιλέγει να μην επηρεάζεται «από τις Σειρήνες των καιρών».

  «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ποτέ δεν δίστασε να ταράξει τα θολά νερά προκειμένου να θεμελιώσει μία Κοινωνία ενωμένη, δημοκρατική, φιλελεύθερη και με σεβασμό στην αξιοπρέπεια όλων των πολιτών, έχοντας στον πυρήνα της πολιτικής τον άνθρωπο» υποστηρίζει η κ. Παπακώστα και συμπληρώνει πως ο κοινοβουλευτικός της λόγος στην Βουλή των Ελλήνων «διατρέχεται από το μέτρο και την μετριοπάθεια και θεωρώ πως αναίτια και ανυπαίτια ελήφθη η απόφαση διαγραφής μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα».

  «Εμφορούμαι, λοιπόν, από αυτές τις αρχές, δεν τις προδίδω και δεν τις παραδίδω, όσο και αν κοστίζουν. Παραμένω αμετακίνητη από την υπεράσπισή τους. Αυτά προς το παρόν» καταλήγει η ανεξάρτητη, πλέον, βουλευτής.

  ΑΝΕΛ: Υποταγή του Κ. Μητσοτάκη στον αντιπρόεδρό του

  Τη μεταμόρφωση της ΝΔ σε Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, σημειώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο σχόλιό τους για τη διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας πως με αυτόν τον τρόπο δήλωσε υποταγή στον Άδωνι Γεωργιάδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του κυβερνητικού εταίρου αναφέρει πως ο Πάνος Καμμένος «πρότεινε στην κ. Κατερίνα Παπακώστα τη συμμετοχή της στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή για τα ΑμεΑ, η οποία θα εισηγηθεί νομοθετικά μέτρα για θέματα που αφορούν τα τέκνα με ειδικές ανάγκες στρατιωτικών, λόγω της βιωματικής της εμπειρίας και βαθιάς γνώσης της στα θέματα που απασχολούν την επιτροπή».

  «Δεν περιμέναμε στο βωμό της μεταμόρφωσης του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας σε Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, ο επίσημα πλέον επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης να τη διαγράψει προκειμένου να δηλώσει υποταγή στον αντιπρόεδρό του» καταλήγει το σχόλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk