• Αναζήτηση
 • Ξεπερνούν τα 2 δις ευρώ οι προσφορές για το ομόλογο της Εθνικής

  Οι προσφορές για την έκδοση καλυμμένου ομολόγου ύψους 750 εκατ. ευρώ της Εθνικής Τράπεζας υπερκάλυπταν την Τρίτη το μέγεθος του ομολόγου

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Οι προσφορές για την έκδοση καλυμμένου ομολόγου ύψους 750 εκατ. ευρώ της Εθνικής Τράπεζας υπερκάλυπταν την Τρίτη το μέγεθος του ομολόγου αναφοράς, σύμφωνα με το IFR, καθώς ξεπερνούσαν τα 2 δις ευρώ.  Η τιμολόγησή του διαμορφωνόταν στην περιοχή του 3%.
  Η Εθνική Τράπεζα είχε πει στις αρχές Οκτωβρίου ότι θα εκδώσει 3ετές καλυμμένο ομόλογο σε ευρώ – το πρώτο ελληνικής τράπεζας από το 2014- μεγέθους αναφοράς, χωρίς όμως να προσδιορίσει το ακριβές ποσό.    Οι Bank of America Merrill Lynch, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, NatWest Markets and UBS ήταν οι διοργανωτές του roadshow σε θεσμικούς επενδυτές για την έκδοση. Η Commerzbank ήταν συνδιοργανωτής.
   Η αγορά ανέμενε την έκδοση χρέους από ελληνική τράπεζα μετά την επιτυχή επιστροφή της χώρας στις αγορές χρέους τον Ιούλιο, την πρώτη μετά από τρία χρόνια, με την έκδοση νέου 5ετούς ομολόγου λήξης 2020 με απόδοση 4,625%.  
  Οικονομία
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk