• Αναζήτηση
 • Το Μικρό Εθνικό «ανεβαίνει» στο αεροδρόμιο

  Στο πλαίσιο του προγράμματος Fly me to the Moon, το Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει αποσπάσματα από τη νέα μουσικοθεατρική παράσταση του Μικρού Εθνικού, «Μόμο», την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Στο πλαίσιο του προγράμματος Fly me to the Moon, το Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει αποσπάσματα από τη νέα μουσικοθεατρική παράσταση του Μικρού Εθνικού, «Μόμο», την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Μια παράσταση γεμάτη χιούμορ, χορό και σασπένς, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου, που θα συνεπάρει μικρούς και μεγάλους  ταξιδιώτες και επισκέπτες. Η μίνι θεατρική παράσταση θα λάβει χώρα στο επίπεδο των Αναχωρήσεων – Είσοδος 3, στην περιοχή ελεύθερης πρόσβασης, ώρα 12.00 – 13.45.   

  Μέσα από μία, φαινομενικά απλή, παιδική ιστορία, ο βραβευμένος Γερμανός συγγραφέας Μίχαελ Έντε επιστρατεύει τη φαντασία και το συμβολισμό για να μιλήσει για τη φύση και την αξία του χρόνου, το στρες και τον καταναλωτισμό. Μια ιστορία για παιδιά που διεκδικούν τη χαρά για τη ζωή και το παιχνίδι αλλά και για μεγάλους, που ζουν σε έναν ανελέητα γρήγορο κόσμο.
  Το βιβλίο – ορόσημο του Έντε, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη Γερμανία το 1973, μεταφράστηκε σε περισσότερες από 40 γλώσσες και χαρακτηρίστηκε από κριτικούς, αλλά και φιλοσόφους, ως «ένα από τα σημαντικότερα βιβλία του 20ού αιώνα».
  Το Μικρό Εθνικό, η πλατφόρμα που περιλαμβάνει την Παιδική σκηνή και τα παιδικά και εφηβικά εργαστήρια του Εθνικού Θεάτρου, με Υπεύθυνη τη Σοφία Βγενοπούλου, επανεξετάζει, μέσα από μια σειρά παραστάσεων και παράλληλων δράσεων που συνδυάζουν την τέχνη με την επιστήμη και τη φιλοσοφία, την παιδική πραγματικότητα όπως αυτή ορίζεται στον σύγχρονο κόσμο.
  Πολιτισμός