Ανώτερο στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων έπεσε θύμα ένοπλης επίθεσης στη διάρκεια προπόνησης μπέιζμπολ στη Βιρτζίνια.

Στην επίθεση τραυματίστηκε ο βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων Στιβ Σκάλις. Συνολικά, τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους ένας συνεργάτης του Σκάλις και δύο άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.

Ο δράστης, ο οποίος είχε τραυματιστεί στην επίθεση, υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του.

Η επίθεση σημειώθηκε στη διάρκεια προπόνησης της ομάδας μπέιζμπολ του Κογκρέσου.

Λίγο μετά τις 7 το πρωί τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδος), η αστυνομία ενημερώθηκε για την ύπαρξη ενόπλου σε γήπεδο του μπέιζμπολ όπου συχνά έκανε προπονήσεις η ομάδα των Ρεπουμπλικάνων. Αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο σε μόλις 3 λεπτά. Ο αξιωματικός της αστυνομίας του Καπιτωλίου Μάθιου Βερνερόζα είπε από την πλευρά του ότι αστυνομικοί αντήλλαξαν πυρά με τον ύποπτο.

Σύμφωνα με τον γερουσιαστή Μάικ Λι, ο οποίος έστειλε μήνυμα στο Fox News, τα τραύματα του Σκάλις δεν απειλούν τη ζωή του. Σημειώνεται ότι ο Σκάλις είναι ο υπεύθυνος κομματικής πειθαρχίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του βουλευτή, ο Σκάλις βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και χειρουργείται.

Μιλώντας στο δίκτυο CNN, ο βουλευτής Μο Μπρουκς, ο οποίος προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στον βουλευτής Σκάλις είπε: «Ήμουν στο γήπεδο και ακούω ένα ‘μπαμ’, γυρνάω και βλέπω ένα όπλο στην τρίτη βάση […] Ακούω άλλο ένα ‘μπαμ’ και συνειδητοποιώ ότι πρόκειται για κάποιον που πυροβολεί. Την ίδια στιγμή ακούω τον Στιβ Σκάλις να βγάζει μια κραυγή. Είχε χτυπηθεί […]. Το όπλο ήταν ημι-αυτόματο και [ο δράστης] συνέχισε να πυροβολεί εναντίον και άλλων προσώπων», είπε στο CNN.

Ο ίδιος βουλευτής είπε ότι ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα τουφέκι.

Ο Μπρουκς κατάφερε να δει τον άνδρα για ένα δευτερόλεπτο. Ο ένοπλος πυροβολούσε από τον συρμάτινο φράκτη προς το γήπεδο όπου προπονούνταν οι κοινοβουλευτικοί ενόψει του αγώνα εναντίον των Δημοκρατικών αυτήν την εβδομάδα.

«Πρέπει να έπεσαν 50-100 σφαίρες» είπε στο CNN.

Η επίθεση φέρεται να διήρκεσε περίπου δέκα λεπτά και στο σημείο βρίσκονταν την ώρα της επίθεσης 15 με 20 άτομα.

Σε μήνυμά του στο Twitter, ο αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τον Σκάλις ως «πραγματικό φίλο και πατριώτη», λέγοντας ότι τραυματίστηκε σοβαρά, αλλά πρόσθεσε ότι θα αναρρώσει πλήρως.