Τέλη Μαΐου ο νέος ηλεκτροφόρος φράχτης στα σύνορα της Ουγγαρίας

Ετοιμος έως τα τέλη Μαΐου, προκειμένου να αναχαιτιστεί ένα νέο προσφυγικό κύμα από την Τουρκία, θα είναι και ο δεύτερος, ηλεκτροφόρος φράχτης στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία.

Ετοιμος έως τα τέλη Μαΐου, προκειμένου να αναχαιτιστεί ένα νέο προσφυγικό κύμα από την Τουρκία, θα είναι και ο δεύτερος, ηλεκτροφόρος φράχτης στα σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία. Η διαβεβαίωση ήρθε διά στόματος του ίδιου του συντηρητικού πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν, ο οποίος επισήμανε πως ήταν λάθος της ΕΕ να εμπιστευθεί αποκλειστικά στην Τουρκία για το προσφυγικό ενώ παράλληλα ασκεί δριμεία κριτική στους Τούρκους.

«Αναμφισβήτητα δεν είναι έξυπνη πολιτική το ότι εναποθέτουμε την ασφάλειά μας στα χέρια των Τούρκων και την ίδια ώρα τους σκοτίζουμε, τους κάνουμε επίθεση ή τους ασκούύμε κριτική ότι δεν είναι αρκετά δημοκρατικοί και προκαλούμε συγκρούσεις μαζί τους», δήλωσε ο Ορμπαν μιλώντας στο ουγγρικό ραδιόφωνο.

Ο νέος υπερσύγχρονος φράχτης, στα νότια σύνορα της Ουγγαρίας, είναι ηλεκτροφόρος και φέρει αισθητήρες θερμότητας, κάμερες και μεγάφωνα.

«Προσοχή. Σας προειδοποιώ ότι βρίσκεστε στα σύνορα της Ουγγαρίας», ακούγεται από τα μεγάφωνα στα αγγλικά και στα αραβικά. «Αν καταστρέψετε τον φράχτη, περάσετε παράνομα, ή επιχειρήσετε να περάσετε, θεωρείται αδίκημα στην Ουγγαρία. Σας προειδοποιώ να μη διαπράξετε αυτό το έγκλημα. Μπορείτε να καταθέσετε το αίτημα ασύλου σας στη ζώνη διέλευσης» – δύο συνοριακοί σταθμοί, όπου επιτρέπεται να περνούν συνολικά 10 μετανάστες την ημέρα.

Ο ενισχυμένος νέος φράχτης θα προκαλεί σε όποιον τον αγγίζει ηλεκτροσόκ ήπιας έντασης. Μόλις 10 χλμ. του νέου φράχτη έχουν ανεγερθεί, αλλά σύμφωνα με τον Ορμπαν τα υπόλοιπα 140 χλμ. θα έχουν ολοκληρωθεί τους επόμενους δύο μήνες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος