Μέι: Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για δημοψήφισμα στη Σκωτία

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε την Πέμπτη ότι «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή» για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη ανεξαρτησία της Σκωτίας. Η επικεφαλής της κυβέρνησης της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον έχει ζητήσει διεξαγωγή δημοψηφίσματος στο τέλος του 2018 ή στις αρχές του 2019 με το ερώτημα της ανεξαρτητοποίησης και στόχο την παραμονή της Σκωτίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε την Πέμπτη ότι «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή» για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη ανεξαρτησία της Σκωτίας.

Σε συνέντευξή της στο BBC, η Μέι είπε απαντώντας στο σχέδιο της επικεφαλής της κυβέρνησης της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στο τέλος του 2018 ή στις αρχές του 2019 με το ερώτημα της ανεξαρτητοποίησης και στόχο την παραμονή της Σκωτίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση: «Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή».

Η βρετανίδα πρωθυπουργός ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για την έξοδο της χώρας της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σε μία από τις συνιστώσες του Ηνωμένου Βασιλείου, ανάμεσά τους και η Σκωτία, χρειάζεται η άδεια του Λονδίνου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk