Απαγόρευσε το Αννόβερο συγκέντρωση υπέρ Ερντογάν

Ο δήμος του Αννόβερου απαγόρευσε συγκέντρωση υπέρ του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας, στην οποία επρόκειτο να μιλήσει αντιπρόεδρος του κόμματος Μεχμέτ Μεχντί Εκέρ. «Ως δήμαρχος, αρνούμαι να μεταφερθεί στην πόλη μας μία εσωτερική διαμάχη της Τουρκίας» υπογράμμισε ο δήμαρχος της πόλης, εν μέσω της έντασης στις διμερείς σχέσεις εξαιτίας της απαγόρευσης προεκλογικών συγκεντρώσεων στη Γερμανία εν όψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου.

Ο δήμος του Αννόβερου απαγόρευσε συγκέντρωση υπέρ του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας, στην οποία επρόκειτο να μιλήσει αντιπρόεδρος του κόμματος Μεχμέτ Μεχντί Εκέρ.

«Θέλουμε με αυτό τον τρόπο να δηλώσουμε με σαφήνεια ότι δεν επιθυμούμε τέτοιες προεκλογικές συγκεντρώσεις στην πόλη μας» ανέφερε ο Στέφαν Σόστοκ, δήμαρχος της πρωτεύουσας της Κάτω Σαξονίας.

«Ως δήμαρχος, αρνούμαι να μεταφερθεί στην πόλη μας μια εσωτερική διαμάχη της Τουρκίας» υπογράμμισε, εν μέσω της έντασης στις διμερείς σχέσεις εξαιτίας της απαγόρευσης προεκλογικών συγκεντρώσεων στη Γερμανία εν όψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου.

Σύμφωνα με τον δήμο, η Ένωση Ευρωπαίων Τούρκων Δημοκρατών, οργάνωση που πρόσκειται στο AKP, είχε ζητήσει την άδεια των αρχών για μια συγκέντρωση που θα ήταν καθαρά τοπικού χαρακτήρα.

Αποδείχθηκε όμως ότι επρόκειτο να μιλήσει σε αυτήν την εκδήλωση ένας αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, ο Μεχμέτ Μεχντί Εκέρ, με αποτέλεσμα ο δήμος να προχωρήσει στην απαγόρευσή της.

Ο Εκέρ έχει μιλήσει σε πολλές συγκεντρώσεις του AKP στη Γερμανία εν όψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου για την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk