«Αδωνις Γεωργιάδης» έγραφε ως αποστολέα το πακέτο-βόμβα που εστάλη στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών

Πακέτο που περιέχει «εκρηκτικό μείγμα», το οποίο χρησιμοποιείται συχνά από πυροτεχνουργούς και θα μπορούσε να προκαλέσει «σοβαρούς» τραυματισμούς, εντοπίστηκε στο ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο, ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία.

Με σφραγίδα της« Air Mail» των ΕΛΤΑ και τα στοιχεία _διεύθυνση_ του γραφείου του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας εστάλη η βόμβα στον κ. Σόιμπλε. Αυτή είναι η επίσημη ενημέρωση που έλαβαν οι ελληνικές από τις γερμανικές αρχές, το βράδυ της Τετάρτης.

Συγκκριμένα οι γερμανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν πως η επιστολή έφερε ελληνικά γραμματόσημα και στα αγγλικά γραμμένα τα στοιχεία του κ. Αδωνι Γεωργιάδη.

Georgiadis Spyridon-Adonis
New Democracy
Akadimias 84
106 78
Athens
Attica
Greece

Ο φάκελος ήταν ογκώδης, έφερε σφραγίδα «Αττική» αλλά δεν είναι ευδιάκριτη η ακριβής προέλευση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκος Τόσκας επικοινώνησε με τον κ. Γεωργιάδη και τον ενημέρωσε. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ευχαρίστησε τον υπουργό και του επιβεβαίωσε τη διεύθυνση του γραφείου του.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναμένουν ενημέρωση για το εάν η βμβα στον φάκελο ήταν ενεργή, τη σύστασή της ή εάν ήταν μία κίνηση εκφοβισμού.

Ο κ. Γεωργιάδης, μετά την ενημέρωσή του, αντέδρασε αναρτώντας στο Twitter: «Δυστυχώς είναι αλήθεια και καθόλου αστείο πλέον. Η στοχοποίησή μου από τρομοκράτες είναι συνεχής».

Εστειλαν δέμα με εκρηκτικά στον Σόιμπλε

Είχε προηγηθεί η είδηση ότι σφραγισμένο από ελληνικό ταχυδρομείο, με ελληνική διεύθυνση αποστολής, ήταν το δέμα που περιείχε επικίνδυνο το μείγμα εκρηκτικών, εντοπίστηκε και απομακρύνθηκε από το ταχυδρομείο του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών με αποδέκτη τον κ. Σόιμπλε, όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Το πακέτο, το οποίο ανακαλύφθηκε στο ταχυδρομικό γραφείο του υπουργείου, περιείχε ένα «εκρηκτικό μείγμα που χρησιμοποιείται συχνά στην πυροτεχνουργία» ανέφερε η αστυνομία προσθέτοντας ότι «κατά το άνοιγμα του πακέτου θα μπορούσαν να προκληθούν σοβαροί τραυματισμοί».

Το πακέτο εξετάζεται από τους αστυνομικούς και επιχειρείται να εξακριβωθεί η προέλευσή του.

Η αστυνομία απομάκρυνε όλο το προσωπικό από την ταχυδρομική υπηρεσία του υπουργείου και όλους τους ανθρώπους που βρίσκονταν γύρω από το πακέτο όταν αυτό εντοπίστηκε.

Ακτινογραφία του πακέτου δεν επέτρεψε να προσδιοριστεί το περιεχόμενό του και μεταφέρθηκε σε ασφαλή χώρο, όπου διαπιστώθηκε πως η ουσία που περιείχε ήταν πράγματι επικίνδυνη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος