Βερολίνο: Νέκρωσαν τα αεροδρόμια λόγω απεργίας του προσωπικού εδάφους

Άσκηση για γερά νεύρα αποδεικνύεται η σημερινή απεργία του προσωπικού εδάφους του αεροδρομίου στα δύο αεροδρόμια του Βερολίνου, εν μέσω της μεγαλύτερης τουριστικής έκθεσης ITB με χιλιάδες εκθέτες και επισκέπτες.

Άσκηση για γερά νεύρα αποδεικνύεται η σημερινή απεργία του προσωπικού εδάφους του αεροδρομίου στα δύο αεροδρόμια του Βερολίνου, εν μέσω της μεγαλύτερης τουριστικής έκθεσης ITB με χιλιάδες εκθέτες και επισκέπτες.

Εξαιτίας της απεργίας παρέλυσαν όλες οι αεροπορικές συνδέσεις και χιλιάδες ταξιδιώτες προσπαθούν να προσεγγίσουν με τρένα τα εναλλακτικά αεροδρόμια εντός και εκτός Γερμανίας για να φθάσουν στον τελικό προορισμό τους.

Συγκεκριμένα, από το αεροδρόμιο Τέγκελ ακυρώθηκαν από τις 7.15 το πρωί τοπική ώρα (8.15 ώρα Ελλάδος), 455 πτήσεις και άλλες 204 από το αεροδρόμιο Σένεφελντ. Η απεργία θα διαρκέσει 25 ώρες, με ώρα έναρξης τις 4.00 τοπική ώρα. Σε παρόμοια απεργιακή κινητοποίηση είχαν επίσης προχωρήσει στις 2 Φεβρουαρίου οι πιλότοι και το ιπτάμενο προσωπικό.

Το συνδικάτο των εργαζομένων Verdi ζητά αύξηση ενός ευρώ την ώρα για συμβάσεις εργασίας διαρκείας τουλάχιστον ενός χρόνου. Σήμερα το προσωπικού εδάφους λαμβάνει κατά μέσο όρο 11 ευρώ την ώρα. Η διαφορά που ζητούν οι εργαζόμενοι αντιστοιχεί σε αύξηση περίπου 10% των αποδοχών. Από την πλευρά τους, οι εργοδοτικές ενώσεις δέχονται να δώσουν αύξηση 8% για συμβόλαι ανώ της τριετίας.


Ακυρώσεις πτήσεων από την Aegean

Η Aegean προχώρησε λόγω της απεργίας σε ακυρώσεις πτήσεων από και προς το Βερολίνο (αεροδρόμιο Tegel). Ειδικότερα, ακυρώνονται 2 σκέλη πτήσεων:

* A3 852 Αθήνα – Βερολίνο Αναχώρηση από Αθήνα 14:05.
* A3 853 Βερολίνο – Αθήνα Αναχώρηση από Βερολίνο 16:50.

Παράλληλα, η εταιρεία προγραμματίζει το Σάββατο 11 Μαρτίου να εκτελέσει το πρόγραμμα πτήσεων προς και από το Βερολίνο, με μεγαλύτερης χωρητικότητας αεροσκάφη για την διευκόλυνση των επιβατών.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι επιβάτες μπορούν να επισκέπτονται το www.aegeanair.com, ή να καλούν στα τηλέφωνα: 801 11 20000 (από σταθερό), 2106261000 (από κινητό).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk