Ο Τουσκ σχολιάζει τη στάση της Πολωνίας για την επανεκλογή του

«Δεν είμαι εγώ ο υπεύθυνος για τις όποιες συγκρούσεις» δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, κληθείς να σχολιάσει τη στάση της Πολωνίας ενόψει της ανανέωσης της θητείας του για άλλα 2,5 χρόνια

«Δεν είμαι εγώ ο υπεύθυνος για τις όποιες συγκρούσεις» δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, κληθείς να σχολιάσει τη στάση της Πολωνίας ενόψει της ανανέωσης της θητείας του για άλλα 2,5 χρόνια.

Η πολωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα πως δε θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα Τουσκ για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προτείνοντας επίσημα τον Πολωνό ευρωβουλευτή Γιάτσεκ Σάριους-Βόλσκι για τη θέση αυτή.

Σε αυτό το πλαίσιο, η επανεκλογή Τουσκ – η οποία θεωρείται δεδομένη στις Βρυξέλλες, καθώς αναμένεται να τον στηρίξει αύριο η πλειοψηφία των ηγετών – δημιουργεί ερωτηματικά για τη μέλλουσα σχέση μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού της Πολωνίας και της νυν κυβέρνησης.

«Δεν είμαι εγώ ο υπεύθυνος για τις όποιες συγκρούσεις» είπε σήμερα ο Ντ. Τουσκ, προσθέτοντας πως ο ρόλος του ως προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι να παραμένει «αμερόληπτος» και «πολιτικά ουδέτερος» απέναντι σε όλα τα κράτη-μέλη.

«Επίσης, είμαι υπεύθυνος για την προστασία των ευρωπαϊκών αξιών και αρχών» κατέληξε ο Ντ. Τουσκ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk