Κίνα καλεί Β.Κορέα να σταματήσει τις πυραυλικές δοκιμές

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας κάλεσε τη Β.Κορέα να σταματήσει τις πυραυλικές δοκιμές, αλλά και την άλλη πλευρά (ΗΠΑ-Ν.Κορέα)  να σταματήσουν τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις οι οποίες, σύμφωνα με την Πιονγκγιάνγκ, συνιστούν προετοιμασία για πόλεμο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας κάλεσε τη Β.Κορέα να σταματήσει τις πυραυλικές δοκιμές, αλλά και την άλλη πλευρά (ΗΠΑ-Ν.Κορέα) να σταματήσουν τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις οι οποίες, σύμφωνα με την Πιονγκγιάνγκ, συνιστούν προετοιμασία για πόλεμο.

Το καθεστώς της Βορείου Κορέας εκτόξευσε τέσσερις βαλλιστικούς πυραύλους ως απάντηση στις στρατιωτικές ασκήσεις, τρεις εκ των οποίων κατέληξαν στην ΑΟΖ της Ιαπωνίας.

Ο Κινέζος ΥΠΕΞ χαρακτήρισε τις κινήσεις των δύο πλευρών σαν δύο τρένα που τρέχουν να πέσουν το ένα πάνω στο άλλο.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ ξεκίνησαν την ανάπτυξη του αντιπυραυλικού συστήματος THADD (Terminal High Altitude Area Defense) στη Νότια Κορέα, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και στο Πεκίνο.

Η Κίνα αντιτίθεται στην ανάπτυξη του THADD εκτιμώντας ότι η επικράτειά της βρίσκεται εντός του συστήματος. Η Ν.Κορέα και οι Ηνωμένες Πολιτείες απαντούν ότι το πυραυλικό σύστημα έχει στόχο να εμποδίσει τις προκλήσεις της Βόρειας Κορέας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Η γιορτή της δημοκρατίας και η παραφωνία Βελόπουλου Το κεντρικό σύνθημα στη δεξίωση για την 47η επέτειο από την... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk