Ντράγκι: Ενταξη της Ελλάδας στο QE μόνο με έκθεση βιωσιμότητας του χρέους

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν μπορεί να προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα ένταξης της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ύψους 80 δις ευρώ μηνιαίως, είπε ο επικεφαλής της ΕΚΤ Mario Draghi σε απαντητική επιστολή του σε ευρωβουλευτή που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν μπορεί να προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα ένταξης της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ύψους 80 δισ. ευρώ μηνιαίως, είπε ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι σε απαντητική επιστολή του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.

«Το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την απόκτηση διαπραγματεύσιμων αξιών που έχει εκδώσει ή εγγυάται η Ελληνική Δημοκρατία στο πλαίσιο του προγράμματος (PSPP) δεν μπορεί να προσδιοριστεί αυτή τη στιγμή», είπε o Μ.Ντράγκι.

H Ελλάδα πρέπει να περάσει την ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους της από την ΕΚΤ πριν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα. Τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους βρίσκονται ακόμη υπό εξέταση από τους δανειστές της χώρας, καθιστώντας δύσκολη μία τέτοια ανάλυση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk